Bardem med dokumentar

Den spanske skuespilleren Javier Bardém er programleder i dokumentarfilmen “Hijos de las Nubes, la última colonia” som deltar på den 37. filmfestivalen i Toronto i Canada.

Tekst: Bente Puig

Filmen er produsert av Javier Bardems selskap Pingüin Films i samarbeid med Lilly Hartley fra Candescent Films og regissør av Álvaro Longoria. Den lanseres i USA 13. september. Dokumentaren omhandler internasjonal dimplomati og geostrategiske interesser, der de analyserer historien til innbyggerne i Sahara, den siste afrikanske kolonien. Filmen viser de enkelte innbyggeres, aktivisters og flyktningers synspunkter, politiske interesser, økonomi og myndighetenes strategier i det som kalles den kalde krigen.

Det er også intervjuer med politikere fra Frankrike, Spania, USA, Algerie, Italia, Østerike, samt historikere, journalister og diplomater. Innspillingen har tatt 3 år, og er spilt inn i 4 forskjellige land. Med filmen ønsker produsentene å synliggjøre og understreke menneskers rett til å velge sine egen fremtid og fremme menneskerettighetene innefor og utenfor Saharas grenser. Filmen skal presenteres ved flere filmfestivaler, som festivalen i Berlin, Moskva, Málaga og San Sebastián.

Leave a Reply

Your email address will not be published.