Bardem med dokumentar

Den spanske skuespilleren Javier Bardém er programleder i dokumentarfilmen “Hijos de las Nubes, la última colonia” som deltar på den 37. filmfestivalen i Toronto i Canada.

Tekst: Bente Puig

Filmen er produsert av Javier Bardems selskap Pingüin Films i samarbeid med Lilly Hartley fra Candescent Films og regissør av Álvaro Longoria. Den lanseres i USA 13. september. Dokumentaren omhandler internasjonal dimplomati og geostrategiske interesser, der de analyserer historien til innbyggerne i Sahara, den siste afrikanske kolonien. Filmen viser de enkelte innbyggeres, aktivisters og flyktningers synspunkter, politiske interesser, økonomi og myndighetenes strategier i det som kalles den kalde krigen.

Det er også intervjuer med politikere fra Frankrike, Spania, USA, Algerie, Italia, Østerike, samt historikere, journalister og diplomater. Innspillingen har tatt 3 år, og er spilt inn i 4 forskjellige land. Med filmen ønsker produsentene å synliggjøre og understreke menneskers rett til å velge sine egen fremtid og fremme menneskerettighetene innefor og utenfor Saharas grenser. Filmen skal presenteres ved flere filmfestivaler, som festivalen i Berlin, Moskva, Málaga og San Sebastián.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler