Ballesol Senior resort i Villajoyosa

Med panorama utsikt over La Cala de Finestrat og med Middelhavet som nærmeste nabo, slynger det fem stjerners komplekset seg oppover åsen i Villajoyosa. Ballesol senior resort er et privateid seniorkompleks for 55+.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

– Beboerne skal ikke føle at de er på sykehus, men allikevel ha den samme tryggheten, sier Oscar som er direktør ved senteret. Sant nok bærer senteret ingen preg av å være sykehus, selv om de har et integrert 24 timers medisinsk team bestående av leger, sykepleiere, psykologer og fysioterapeuter.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst

Oscar viser oss rundt på senteret, og den ene avdelingen etter den andre møtes av undertegnede med et gjentagende sukk av tilfredshet over de mange sanseinntrykk. “Sansereisen” starter allerede i resepsjonen, der hvite marmorflater skinner om kapp med hovedheisen av glass. Store, dype sofagrupper (les: du setter deg godt tilrette og når ikke ned til gulvet) omgitt av vakre planter mens solstrålene flommer inn gjennom det store glasstaket ved inngangen. En stor marmortrapp fører opp til resten av servicebygget, der vi finner både restaurant og frisør, i tillegg til oppholdsrom.

Senteret består av flere sammenknyttede bygninger. Bare femti meter fra strandlinjen finner vi boligkomplekset bestående av suiter, samt små og store leiligheter. Hver og en utstyrt med ekstern og intern telefon, tv, aircondition, internett og alt som skal til for et vellykket opphold.

Boligene er ment for korttids- og langtidsopphold, såvel som permanent bolig. Beboeren har også full mulighet til å dekorere boligen med sine personlige eiendeler og møbler. Det skal ikke mangle på komfort ved senteret, og det skal heller ikke mangle på aktiviteter.Fra servicebygningen til senterets egen spaavdeling, går vi forbi flere aktivitetsområder. Petancabanen er et viktig innslag i spansk rekreasjon, og den blir flittig brukt. Og utendørs svømmebasseng er som en selvfølge å regne, vakkert anlagt i senterets parkanlegg. Vi går innom en storstue med dype sofagrupper, som egner seg godt til både kortspill, avslapning og lesing. En beboer har funnet sin godstol der han nyter en god bok, og gløtter opp nå og da for å iakkta den flotte utsikten over den solfylte bukten der bølgene bruser i vannkanten. Ikke rart at noen beboere velger å bli ved senteret permanent!

Vi går opp på senterets høyeste nivå, takterrassen ved leilighetskomplekset. Det er her vi finner den fysikalske klinikken Fysiakos og tilhørende treningssal. Utsikten er upåklagelig, til å miste pusten av. Selv for den som avskyr fysisk aktivitet, vil en treningsøkt her bli rene luksusopplevelsen. Lukten av deilig spa slår imot oss idet vi nærmer oss spaavdelingen. Dus bakgrunnsmusikk over anlegget akkompagnert av brusende vann fra jacuzzi gir den rette stemningen. Det er godt og varmt i spaavdelingen. Liggestoler på rekke og rad byr på relax. Paraplydrinken ville vært prikken over i´en, før en svøper kroppen ned i det varme bassenget av saltvann.

– Akkurat nå er det klorvann i, sier Oscar som forsikrer at de om litt skal skifte til saltvannssystem.
Uansett ser det innbydende ut, en skinnende vannflate med undervannsbelysning. Bassenget er omgitt av grønne planter og
runde søyler. Velvære og luksus går som en rød tråd gjennom hele senterets filosofi , det skal ikke mangle på noen av delene. Ingenting tilsier at en som beboer skal kjede seg ved senteret. Innenfor senterets porter finnes et hav av aktiviteter og servicetilbud.

Vil en ut og kikke på by- og strandliv, ligger La Cala de Finestrat for dine føtter. Her finnes restauranter, butikker, apotek, marked hver tirsdag og selvfølgelig fiske- og bademuligheter. Stranden er langgrunn med finkornet sand, egne omkledningshytter og solsenger.

Vil man ha kulturelle opplevelser, arrangerer senteret turer med norsk guide. Her kan man bli med på vingård og få en
innføring i enologi og vinens historie, eller man kan reise på mandelblomstringstur i fjellene. Tilbudet er omfattende og smakelig luksuriøst.

“Sansereisen” er slutt for i dag. Jeg lukker den store porten omhyggelig bak meg. Bakkekontakten bringer meg straks et par hakk ned stjerneskalaen. Ved dette seniorkomplekset er det ikke snakk om tilfeldige terningkast, men fem stjerner som hver og en er vel fortjent.

Faktaopplysninger om Ballesol Senior resort
Ballesol er en spanskdrevet kjede av seniorkomplekser. De startet i 1980, og har i dag 46 sentre over hele Spania. I alt 7000 sengeplasser fra Galicia i nord til Kanariøyene i syd. De har beboere fra hele Europa både på korttids- og langtids opphold. Minimums opphold er en måned, men man kan også velge et livslangt opphold ved senteret. Til tross for fem stjerners luksus, opererer kjeden med moderate priser fra 55 euro per dag. Man kan velge halv- eller helpensjon, der halvpensjon består av frokost og lunsj, mens helpensjon er komplett med alle måltider. De tilbyr fulle pakker for selvhushold, såvel som assistanse for pleietrengende.

Les mer om Ballesol senior resort
One thought on “Ballesol Senior resort i Villajoyosa

Leave a Reply

Your email address will not be published.