Bakebok – Norske kaker på spansk

Etter suksessen med “Spania i mitt hjerte” lanserer Unni Furseth Warpe nok en bok. Denne gang er det 72 norske kaker og desserter som står på menyen. Den 212 siders boken er på spansk, men den er slett ikke bare for spanjoler…..

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Allerede under tilblivelsen av forrige bok “Spania i mitt hjerte“, gikk Unni svanger med neste bok. Denne gangen retter hun sin oppmerksomhet mot et tverrspråklig marked, det spansk-norske.
– Selv om boken er skrevet på spansk, er den ikke ment utelukkende for spanjoler. Jeg håper selvfølgelig at fastboende nordmenn, med et lite kjennskap til spansk, vil prøve seg på den.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Helt bakerst i boken står det ordlister på spansk-norsk og norsk-spansk over alle ingredienser osv. Så tanken er både at nordmenn kjøper boka for å bruke den selv, og for å vise sine spanske venner en del av den norske kulturen. Forhåpentligvis er den en flott julegave til spanjoler fra nordmenn, sier Unni.
– Opprinnelsen til boken var at jeg synes spanjolene er så fantastisk flinke til å lage mat, men de er vanligvis ikke noe særlig på baking. De har alltid blitt kjempebegeistret over kakene mine, og siden jeg ikke alltid har vært en superbaker men likevel har fått det til, tror jeg at alle kan bake bare de får de rette oppskriftene og litt grundig forklaring.

Boken er på 212 sider og har 72 oppskrifter på norske kaker og desserter, fra riskrem til marsipankake. Det er oppskrifter i alle vanskelighetsgrader, og alt er forklart i minste detalj. Det er et eget lite kapittel om bløtkake, hvordan man får sukkerbrødet lett og luftig og hvordan kremen ikke blir for søt, ett om formkaker, ett om fersk gjær, bare for å nevne noe. Det er minst ett bilde pr. oppskrift. Unni har tatt alle bildene selv.
– For at det ikke skulle bli en typisk oppskriftsbok, har jeg lagt inn en del små historier og kommetarer, som jeg håper er morsomme, og så er det en novelle i slutten av boken.

En del av overskuddet av hver bok går til den frivillige hjelpeorganisasjonen Emaus i Altea.
– Jeg er spesielt opptatt av de to barnehjemmene de har, men alt de gjør er bra for andre, og dette er min måte å hjelpe på. I tillegg til pengene de får direkte på salget av bøkene, håper jeg at folk får øynene opp for dem og vil hjelpe mer.

For mer informasjon eller bestilling, se www.warpeforlag.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.