Axel Katz smiler i Guggenheim

Kunstneren Alex Katz fra New York (USA) er kjent for sin serie Smiles bestående av 11 smilende kvinner hvis formål er å få de besøkende til å føle seg vel.

tekst: Bente Puig

Alex Katz er en anerkjent kunstner på 85 år som startet sin karriere på 50-tallet, midt i den abstrakte ekspresjonismens tid. Katz kreerte sin egen stil innenfor pop-art. Hans verker har blitt utstilt i verdenskjente museer som Metropolitan, Moma og Tate Gallery.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Hans motiver er som utdrag fra et bekymringsfullt liv der hastverk og problemer er forbudt, noe som også gjenspeiler kunstneren selv. Som svar på hva som er hemmeligheten, sier han: – En må ikke male med hastverk, men langsommere enn ens egne tanker!


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler