Atlanterhavs Cruise

I høst arrangerte Den Norske Klubbens reisegruppe på Costa Blanca en ukes Atlanterhavs-cruise ved Kanariøyene og Madeira.

Tekst: Inger Karin Stafseth, Foto av John Sira

Turen gikk med buss til Malaga. Derfra dro vi til Madeira og Kanariøyene med ”Adventure of the Seas,” som eies og drives av Royal Caribbean Cruise Line og er et av verdens største cruiseskip. Det har plass til 3 114 passasjerer og er umåtelig luksuriøst.

Alle slags tilbud fantes om bord, fra spa og frisør til spillehall og sportsområder, treningsrom og til og med utendørs minigolfbane. Det var også mange slags underholdningstilbud om bord, for eksempel isshow, musikal og dansekurs. Midt gjennom skipet gikk det en stor gate med restauranter, der man kunne sitte og ta segen matbit, noe å drikke og for øvrig betrakte folkelivet om bord. Det var også en rekke butikker som selvsagt solgte suvenirer, men også klær, smykker, klokker og mye annet.

Det manglet altså ikke på noe å ta seg til, og siden både første og siste dag av cruiset gikk i åpen sjø, ble det nok av tid til å benytte seg av tilbudene for de som ønsket det. Men svært mange av våre 29 deltakere foretrakk å kose seg ved bassengkanten. Noen deltok også på vår lille minigolfturnering første dagen. Alt lå altså til rette for en flott tur.

Likevel var det noe som skurret, nemlig det vi oppfattet som pengejaget om bord. Maten var inkludert i prisen, men annen drikke enn vann og juice til måltidene måtte man betale for. Det virket som om cruiseselskapet var livredde for at noen skulle få seg et glass vin eller øl uten å betale 15 % service. All håndbagasje ble gjennomlyst hver gang vi hadde vært på land, og ikke engang drikkevarer kjøpt i skipets egen butikk fikk man ta med seg til lugaren. Og prisene var, etter spanske forhold, skikkelig stive. For eksempel kostet et glass vin fra ca. 50 kr. og oppover, en øl ca. 40 kr. Noen av mannskapet gikk hele tiden rundt og tilbød pakker på 3 eller 4 vinflasker, og ved middagene virket salget veldig forstyrrende.

Skal vi på cruise en annen gang, vil vi nok velge et annet selskap, nemlig et som har alt inkludert, for da slipper man maset og en stor regning i etterkant.

På hver destinasjon, det vil si hovedstedene på Madeira, Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote, var det arrangert en rekke bussutflukter, men det var bare et fåtall av våre deltakere som stod tidlig opp for å dra på tur. De fleste foretrakk sightseeingbuss i byene, og gjerne et museumsbesøk.

I Funchal på Madeira var en av deltakerne, Per Egil Holtskog, lokalkjent fra før, og han tok en del av oss med på en liten byvandring. Noen ville heller opp i høyden for å få sett litt mer av selve øya, og tok taubanen opp i fjellet. De aller modigste dro ned igjen i slede, en vill ferd gjennom bratte gater som var stengt for annen trafikk. Etterpå møttes de aller fleste til en hyggelig lunsj som Per Egil hadde organisert.

På Tenerife og Lanzarote hadde vi ikke noe felles program, men på Gran Canaria dro Astrid og Rolf Larsgaard på besøk til den norske klubben i Arguineguin med en gruppe.

Det kan hende noen av deltakerne hadde utstyrt seg med reisesyketabletter, for alle tilfellers skyld. Noen ganger kan det jo vaere ganske tøft å ferdes på Atlanteren! Men heldigvis var det ingen som fikk bruk for tablettene. Været var så bra at på det meste var det bare så vidt vi merket at skipet beveget seg, og det var varmt og deilig.

Likevel, etter en ukes slaraffenliv var det godt å vende nesen hjemover, og etterpå priste vi oss lykkelige over å ha sluppet det dårlige været de fikk, de som reiste med samme skip uken etter oss.
Leave a Reply

Your email address will not be published.