Arbeidslivet – Kvinnelig sjef søkes

75 prosent av alle spanske ansatte, som har kvinnelig sjef, opplever en bedre balanse mellom arbeidslivet og privatlivet enn de som har mannlig sjef. Dette viser en undersøkelse utført ved universitetet i Navarra.

TEKST: BENTE PUIG

1200 personer deltok i spørreundersøkelsen, som viste at menn som selv er fedre foretrekker kvinnelige sjefer. Grunnen skal være at kvinner er mer sensible i forhold til foreldrerollen og er mere løsningsorientert. 72 prosent av kvinnelige ansatte føler seg mer verdsatt på jobben med kvinnelig sjef. I andre enden av listen finner vi mannlige sjefer uten barn, som altså er de minst likte sjefene. De har generelt liten forståelse for foreldrerollen og er mindre løsningsorienterte.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Personene bak studien understreker at det ikke er snakk om diskriminering på noen måte, men både kjønn og alder har en avgjørende rolle i tillegg til noe helt grunnleggende i mennesket; at likt søker likt. Er man selv forelder, søker man uvisst omgang med folk i samme situasjon. Dette gjelder på alle plan i livet, både i arbeid og privat.

Når det gjelder trivsel på jobb og mannlige sjefer, spiller alderen en viktig rolle. En ansatt som har rundet de femti har generelt et bedre forhold til sin mannlige sjef enn de yngre. Dette skal ha sammenheng med at den ansatte da befinner seg i en aldersgruppe preget av trygghet på seg selv og økt omsorg for andre.

Studien viste også at de som kun ser på sitt arbeid som en måte å tjene penger på, er mer kritiske til sine sjefer enn de som har arbeidet som en livsstil.


Leave a Reply

Your email address will not be published.