Arbeidere forlater InTempo i Benidorm

Bare noen dager før arkitektene bak InTempo i Benidorm i Spania brøt samarbeidet med utbyggeren av Europas høyeste boligblokk, fikk byggelederen sparken fra prosjektet. Årsaken til oppsigelsen er ikke kjent, men det spekuleres i om det kan ha sammenheng med problemer med finansiering av prosjektet.

Tekst: Bente Puig

Byggelederen var ansvarlig megler mellom utbygger, kommune og personal. Han hadde til enhver tid full kontroll over den finansielle situasjonen med mange ubetalte fakturaer. Oppsigelsen skjedde i begynnelsen av maimåned, noen dager før arkitekter og tekniske arkitekter fra Olcina y Raduá Arquitectos y Pérez Guerras Arquitectos Asociados valget å trekke seg ut fra prosjektet. De uttaler at årsaken er «mangel på tillitt, som alltid bør være tilstede mellom profesjonell og kunde, i dette tilfelle mellom utbygger og arkitekt».

Leiebil Benidorm – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania

I en pressemelding uttaler de også «på grunn av økonomiske omstendigheter ble håndteringen av prosjektet dessverre endret, med engasjement fra en ny tredjepart, selskapet Proyect Management. Håndteringen er uansvarlig og bryter med byggelovene». Arkitektfirmaet klager også på at det nye firmaet overstyrer tekniske avgjørelser til fordel for økonomisk gevinst, og at både sikkerhet og kvalitet blir satt på spill av den grunn, samt at designen på bygget er endret fra det opprinnelige.

83% av bygget er ferdig bygget. Det gjenstår de øverste 8 etasjene som berører midtkonstruksjonen der de to tårnene forbindes, samt hage og fellesanlegg. Deler av fellesområdene er satt bort til arkitektfirmaet Pablo Moreno Arquitectos Asociados. Disse vil samarbeide med teknisk arkitekt Guillermo Campos, som har vært med fra begynnelsen av, i ferdigstillelsen av prosjektets uteområder.
Leave a Reply

Your email address will not be published.