Apparat mot utstående ører

Firmaet Innovaciones Disras, produsenten av “Otostick”, er trukket ut til finalen i La Caixa og ENISAs entreprenørpris for sitt apparat for utstående ører.

Tekst: Bente Puig

Oppfinneren av apparatet er Francisca Gamero, en ar¬beidsledig mor fra Badajoz. Hun stiftet fir¬maet med henblikk på forskning, produks¬jon og distribusjon av innovative løsninger for helsevesenet. Nå, fire år etter, er Otostick å finne i alle apotek i hele Spania. Ideen til apparatet fikk hun fordi hennes egen datter hadde utstående ører.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Apparatet korrigerer utstående ører, og holder dem i riktig posis¬jon i forhold til hodet. Gamero har fått mye hjelp fra universitetet i Extremadura og uni¬versitetet i Alicante i utviklingen av produk¬tet. I dag forsker firmaet på et tilsvarende apparat for spebarn. Blant 460 prosjekter, fikk Gamero førstepremien for beste for¬retningsprosjekt i Extremadura. «Proyecto Nees» heter premien, som gis av rådhusets økonomi- og handelsråd. Hun har også mot-tatt premien Excelencia a la Innovación para Mujeres Rurales (Ekselent oppfinnelse av rurale kvinner).

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler