Åpner massegraver i Alicante

På den kommunale gravlunden I Alicante fi nnes hele fem massegraver. I disse antas at det er gravlagt fem små babyer. Den ene saken etter den andre rulles opp i Spania om barn som på fødestuen ble erklært dødfødte helt opp til 1980-årene, men som i virkeligheten ble stjålet og adoptert bort.

Tekst: Bente Puig

Benrester etter et barn ble funnet i den første graven som ble åpnet, og et foreldrepar mener det kan være deres datter som ble født ved Hospital General i Alicante i 1972. Dette er første gang man i Valencia-regionen åpner massegraver. Restene skal nå DNAtestes for å fi nne ut om dette er parets datter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I følge talsmann for foreningen for de berørte av uregulert adopsjon (Asociacion de afectados por las adopciones irregulares) skal det i perioden mars til desember 1962 har blitt gravlagt 483 nyfødte barn ved gravlunden i Alicante. Presidenten i organisasjonen, Antonio barroso, uttaler at det hittil i Spania er utført åpning av elleve graver i forbindelse med etterforskning av stjålne babyer i Baskerland, Cádiz og Barcelona.


Leave a Reply

Your email address will not be published.