Anbefaler å løpe en halvtime tre ganger i uken

Presidenten i legeforeningen for sportsmedisin (Federación Española de Medicina del Deporte) Femede, Pedro Manonelles, mener at man får bedre resultater av å løpe en halvtime tre ganger i uken enn ved å løpe en time per dag. Dette forklares med at når en person trener mye, blir kroppens fysiske kravnivå høyere, noe som fører til at en må gjøre andre øvelser for å oppnå samme resultat, hevder Manonelles.

Tekst: Bente Puig

Han understreker også at dersom man trener mindre enn 30 minutter, har treningen ingen virkning. Tidligere idrettsutøver Luis Miguel Martín Berlanas mener at forbedringen er formidabel for stillesittende personer som begynner å løpe eller gå fort en halvtime tre ganger i uken. – Det er klart at dersom en person har trent veldig mye, så er forbrenningen marginal i forhold til en som aldri har trent, sier Martín Berlanas til nyhetsbyrået Europa Press.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania

Løping eller rask gange forbedrer blodsirkulasjonen, motstandskraften, den psykiske helsen og forbrenner fett. Han understreker at fettbrenningen er større ved løping enn ved rask gange. – Det er derimot viktig at man begynner
i det små, og starter med gange. En som er overvektig bør ikke begynne å løpe, da dette sliter på ledd og rygg. Har man ikke overvekt, vil kroppen av seg selv etterhvert forlange løping, sier Martín Berlanas.
Leave a Reply

Your email address will not be published.