Alternativ til klor – Nytt rensesystem for svømmebasseng

Saltvannselektrolyse for et sunt, naturlig og økonomisk basseng. Med moderat saltinnhold i vannet produserer systemetakkurat nødvendig mengde klor for å kunne desinfisere bassenget.

Tekst: Bente Puig

Endelig er sommersesongen her og dermed også badesesongen. Et godt svømmebasseng der en kan svømme året rundt er en av de luksuriøse fordelene ved å bo i solens land, og vedlikeholdet blir stadig enklere takket være produsentenes nye og revolusjonerende løsninger. Siste skrik er saltvannselektrolyse, der du slipper å tenke på klortilsetning, og det er ikke minst et mer økonomisk alternativ.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Med dette systemet skal det normalt sett ikke være nødvendig å tilsette klor i badevannet. Charlotte, som er markedsdirektør ved Sanden Pools, har mer enn 30 års erfaring med stell av svømmebassenger.
– Med dette systemet slipper du å oppbevare og håndtere klor, og på den måten minsker risikoen for uhell og helseskader. Dessuten er desinfeksjonen mer komplett, og vannet blir sunnere og bedre og holder lenger. Dette er det ideelle system dersom man tenker økologisk.

Hvordan fungerer systemet?
Elektroder sørger for konstant sirkulasjon av elektrisk strøm hvor det blir frigjort bittesmå mengder av salt i vannet. Det skjer en rekke kjemiske prosesser i vannet som produserer klor og andre desinfiserende stoffer som oksygen, ozon og radikale oxidriler. Man kan kallee prosessen en sirkelprosess, for når kloret har desinfisert vannet blir dette atter gjort om til salt, og slik fortsetter renseprosessen som kun trenger elektrisk energi.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler