Alfaz del Pi – Calza-t – sko deg til våren med friske farger

Navnet «Calza-t» er betegnende for byens skobutikk. Navnet kommer av ordet «calzate» som betyr «sko deg». Vi har tatt turen innom. Forretningen er kjent for kvalitet til gode priser, akkurat hva vi er på utkikk etter.

Tekst og foto: Bente Puig

Nederst i Calle Herrerías, nedenfor Frivilligsentralen og parkeringsplassen La Creueta i Alfaz del Pi, ligger en av byens to skobutikker. Dets rosa skilt vekker umiddelbart oppmerksomheten. Skoforretningen har friske farger og et «catchy» navn, førsteinntrykket tyder bra.

Vi blir tatt imot av Josefa, eller Pepi som er hennes kallenavn. Hun har drevet skoforretningen i fire år, etter at de forrige eierne ga seg etter 6 års drift. Hun var da ansatt i forretningen, og bestemte seg for å fortsette i bransjen hun trives så godt i. Forretningen svarer til forventningene. De friske fargene går igjen både i innredning, og faktisk også i utvalg.

Vårens trender er sterke farger, sier Pepi og viser hylle opp og hylle ned med vårens siste tendenser innen damesko. Hun har også herresko og barnesko, men det er nå engang sånn at det kvinnelige markedet er større og dermed også utvalget.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Nå på vårparten går det mest i mokkasiner, seilersko og høyhelte sko med hele såler – rosa, grønn, gul, fargerikt, oppsummerer Pepi og viser oss de forskjellige merkene hun fører. De er alle spanske merker, og av høy kvalitet. Skinnskoene er i godt skinn godkjent av spanske myndigheter. Prisene er moderate, fra 15€ til 100€, alt etter hvilke modeller man ønsker. Pepi plukker et par mokkasiner av merket «Pie Santo» fra Elche. Hun formerlig bretter skoene dobbelt for å understreke mykheten og fleksibiliteten. I tillegg er skoene lette i vekt og med uttagbar innleggssåle.


Pie Santo og Spiffy lages i skobyen Elche. Denne byen har Spanias største skoproduksjon.

Flere av merkene vi fører har uttagbar innleggssåle, og selve sålen på skoen er helstøpt og ikke limt, sier Pepi.

Skoen føles som en drøm på foten, lett og tøyelig. Samtidig har den et moderne design, og er romslig i størrelsen. Pepi opplyser at de fører store størrelser, helt opp til 42 i damesko, og 47 i herresko. Forretningen fører også andre kjente merker som «Spiffy» og «Pitillo», med høy kvalitet.


Calza-t fører ikke bare sko, men har også kompetterende vesker og skjerf for damer. Innehaveren har satset på kvalitet også her. Derfor er også dette spanske varer.

Pitillo blir laget i Arnedo i La Rioja, som har den nest største skoproduksjonen i Spania.

Veskene er i syntetiske stoffer av god kvalitet, sier Pepi. De er pene å se på, og skiller seg fra veskene som serieproduseres i stor skala for de store kjedene. Ofte setter man seg i bilen og kjører kilmetervis for å handle på de store sentrene, men de unike varene ligger ofte rett rundt hjørnet i ditt eget lille bysamfunn.
Leave a Reply

Your email address will not be published.