Aldersgrense alkohol spania

Aldersgrense for kjøp av alkohol i Spania. Alkohol loven i Spania er en av de minst restriktive i hele Europa. Minstealder for kjøp av alkohol kan variere fra provins til provins. Disse lovene varierer mellom ulike land og mange lover har fritak eller spesielle omstendigheter. Noen land har også forskjellige aldersgrenser for ulike typer alkoholholdige drikker.

Aldersgrense for kjøp av alkohol i Spania

I Spania kan du kjøpe alkohol når du har fylt 18 år. Den juridiske alder for å drikke alkohol er 16 år , men kjøper over 18 år. I mange provinser i Spania kan du kjøpe vin eller øl hvis du er sammen med foreldrene. Den spanske alkoholloven har ingen restriksjoner for å konsumere alkohol i hjemmet, men de er i stor grad opptatt av alkoholforbruket på offentlige steder som puber, restauranter, barer. Dette betyr at et barn kan drikke alkohol i hjemmet sammen med foreldre. Drikking på offentlig områder er ulovlig og politiet bøtelegger de som bryter denne loven.

Tenåringer og alkohol i Spania

Spania har lignende alkoholproblemer som mange andre europeiske land når det gjelder tenåringer og alkohol. Den spanske regjeringen hevder at 65 prosent av alle tenåringer fra 14 til 18-år drikker regelmessig alkohol i Spania. Helsedepartementet har ansvaret for overvåking av alkoholrelaterte problemer, og publiserer informasjon på sin hjemmeside for å hindre ungdom fra å drikke.

Anonyme Alkoholikere (Alcoholicos Anonimos) er aktiv i Spania, og det de har en engelskspråklig versjon av sin nettside. Det er også engelskspråklige møter flere steder i Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.