Albir

Alfaz del Pi, kommunen midt på Costa Blanca har et hav av opplevelser i umiddelbar nærhet. Med strandsentrumet Albir i Spania som utgangspunkt kan du oppleve det meste av Spanias særegenhet og karakter på få dagers ferie.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Med passerspissen i Albir og en radius på 200 kilometer, noe som slettes ikke er langt i et land med motorveier og god offentlig kommunikasjon, kan du oppleve det meste året rundt. Benidorm med sin masseturisme og et hav av underholdningstilbud, en av områdets 600 årlige fiestaer, flere tusen år med historie som er tilgjengelig for publikum i dag, naturopplevelser som står i kø, alt finnes og kan oppleves i passe porsjoner for den nysgjerrige.

TIPS: LAST NED ALBIR GUIDEN – ALT DU TRENGER VITE OM ALBIR I SPANIA

Valencia, byen med fortid og nåtid

Valencia, byen som har alt! Vakker moderne arkitektur: Arkitekten Calatrava lokker til seg tilreisende fra hele verden. Sammen med katedralen, innendørsmarkedet og den gamle, romerske bydelen har Valencia alt som skal til for et vellykket besøk. I mars er det tid for den største og mest kjente fiestaen i Spania, ”Las Fallas”, som ved sin ”la Crema” 19. mars hvert år brenner opp de mest fantastiske skulpturer man kan forestille seg. Las Fallas er en opplevelse av de sjeldne!

Alicante Provinsen

Alicante er provinshovedstaden 45 minutter syd for Albir. Hit kan du komme med tog, buss eller egen bil. Byen er flott med store avenyer og trange gater inn fra den flotte havnen. Over byen rager borgen Santa Barbara som inviterer til utsikt, avslapping og kunstutstillinger. Alicante er en shoppingby med mange muligheter for den handlelystne. Midt i byen ligger også byens strand, som går nordover mot enda bedre strender. Med trikken når du San Juan som er kjent for å ha Spanias flotteste strand.

En av Alicante sine mange strender

Gode spanske viner

Vinlandet ved den hvite kysten: Ikke mindre enn åtte kjente vindistrikter kan nåes på en dagstur fra Albir. Utiel/Requena i nord, innenfor Valencia, er i tillegg til et DO for gode viner med sitt ekstreme klima, et av Spanias fem ”Cava” distrikter. Cava er kvalitetsmerket for musserende viner og kan sammenlignes med Frankrikes Champagne. Videre er det gode viner å finne i Valencia, Alicante, Murcia med distrikter som Fontanares dels Alforins, Vinalopó, Yecla og Jumilla. Et av verdens største vindistrikter, La Mancha kommer også i berøring med vår passerspiss, selv om dette blir langt å reise når det langt nærmere kysten finnes hundrevis av vingårder som tar i mot gjester til omvisning og vinsmaking.

Det genuine Spania

Lorca er en perle 200km syd på grensen mot Almería. Her finner man et fantastisk slott i tillegg til den ene arkitektoniske skatten etter den andre. Lorca er byen hvor historien lever, hvor spanjoler fortsatt er spanske, hvor matadorene nyter sin heltestatus og mat er mer enn en sammenkokt rett med italienske aner. Det genuine Spania finnes fortsatt, bare man reiser inn fra kysten og masseturismen. En reise til Costa Blanca åpner for langt mer enn sol og bading, noe som gjør området ideelt til helårsturisme.

Den hellige staden

Caravaca de la Cruz, den hellige byen som feirer jubelår i 2010. Den katolske kirke har fem hellige byer, Roma og Jerusalem er de mest kjente. Mindre kjent er pilegrimsbyen Caravaca de la Cruz. I hele 2010 er det jubelår i byen og langt over en million pilegrimer fra hele verden forventes å valfarte til byen i den anledning. Målet er ”Vera Cruz”, det sanne kors som oppbevares i byens katedral. I dette altersmykket er det gjemt et lite stykke tre fra Jesu kors! I tillegg til korset er byen vakker med sin enorme gamleby, alle de gamle takene man ser fra katedralen, de trange gatene og ikke minst områdene rundt med sin mektige natur.

Varme kilder

Archena like ved Murcia er en vidunderlig helårsopplevelse. Her er det varme kilder, 37 grader i bassengene og man kan nyte helsebringende vann, massasje og spa.

Vinterlandet er nær

Vi må jo ikke glemme ski og kulde. I Teruel, 180km nord for oss, finner vi flere alpinannlegg. Valdelinares byr på sprengkulde og godt preparerte løyper, sågar bortoverski kan spennes på i et 3km langt spor. I 8 kuldegraders julelandsskap, kan dagen nytes, mens heisen trekker deg opp og skiene glir deg ned igjen. Et glass vin, toddy eller et godt, spansk måltid nytes i en av kafeteriaene, før nesa igjen utsettes for på nærmeste norsk vinterfrost og gir bart skjegg sirlige istapper. Klokken seks leveres skiene, bilen startes med kjettinger på som få minutter senere demonteres og vi legger i vei de to timene det er tilbake til 17 grader og et glass vin ved bassengkanten.

Albir, sentralt i opplevelsene

Spania er allsidig og med Albir som utgangspunkt kan du oppleve det meste. Over alt finner man slott og borger, noen er restaurert og gjort om til fantastiske museer, mens andre er ruiner som i seg selv forteller sin historie. Turistkontorer og guidebøker er et must om du vil ta deg rundt i området, eller enda bedre, reis med en profesjonell guide på tur og opplev historien på nært hold. Spania er landet hvor historien lever, landet som Christoffer Columbus bandt sammen med den ”nye verden”, den mod- erne tids vugge. Skal man lære sitt Europa å kjenne, er Spania landet å begynne med.

Industribyer med sjarm

Alcoy og Concentaina er to byer inne i landet. Industrien, da spesielt tekstilindustrien, har gitt grunnlag for disse to byene fra flere generasjoner tilbake i tid. Alcoy ligger i et meget kupert området med en geografi som i seg selv er verdt et skue. Hvordan kunne man finne på å etablere en by på et sted hvor det ikke er en eneste flat slette? Dette har skapt ”Broenes by” der hele byen klorer seg fast på kanten av stupet, bundet sammen med broer i de aller fleste arkitektoniske stilarter. Kulturen står sterkt i området og julens ”los Reyes”, de hellige tre konger er verdens kjent. Også fiestaen ”Moros y Cristianos” feires stort her og de påberoper seg å ha den beste fiestaen i hele Spania.

TEKST: KJARTAN SOLVANG NIELSEN
FOTO: BENTE PUIG

Albir Tips

Tips til aktiviteter, opplevelser, og severdigheter i Albir i Spania for både store og små.

Restauranter i Albir

Restauranter i AlbirDet finnes mye god mat i Spania, og her er det restauranter fra alle verdensdeler. Hvis du virkelig vil gi dine smakssanser noe stort er dette noe for deg, for nå tar vi for oss gode restauranter i Altea, Albir og Alfaz del Pi som er verdt et besøk. Enten du skal ut med kunder, på date med din kjære eller bare har lyst på en rå matopplevelse, kan ikke disse stedene slå feil. Les mer om restauranter i Albir

Opplevelser, severdigheter og aktiviterer i Albir

Albir i SpaniaTips om opplevelser, severdigheter og aktiviteter i Albir i Spania. Albir ble som mange andre byer på Costa Blanca en by som skulle beskytte sine innbyggere mot pirater. Det gamle fortet er forsvunnet for lenge siden, og byen er nå vert for nye innbyggere fra hele Nord-Europa, faktisk er den utenlandske befolkningen større enn den spanske. Med passerspissen i Albir i Spania og en radius på 200 kilometer, noe som ikke er langt i et land med motorveier og god offentlig kommunikasjon, kan du oppleve det meste året rundt. Her i denne oversikten tar vi for oss hva du kan oppleve av opplevelser, severdigheter, og aktiviteter i hjertet av Albir i Spania. Les mer om 11 ting du bør oppleve i Albir

Turtips i Albir

Fyret i AlbirEr du blant morgenfuglene som tar din faste tur til fyret i Albir hver morgen? Er du det ikke, og bor i nærheten, burde du vurdere å få en bedre start på dagen ved å ta på deg behagelig skotøy og klær og trimme hjertet litt før varmen tar fullstendig tak i dagen. Sierra Helada, eller Gelada, avhengig av smak. Frostfjellet er et merkelig navn på et fjell på Costa Blanca, i alle fall for oss nordboere, som er vant til langt tøffere kulde enn hva vi finner her. Men navnet ble gitt av fiskerne på vei inn med dagens fangst. Mange ganger står lyset mot fjellet på en slik måte at det kan minne om, ja nettopp, et isfjell. Les mer om til fyret i Albir

Strender i Albir

Guide over strender Albir i Spania1987 var Europas miljøvernår, og det året man startet kampanjen “Bandera Azul” (blått flagg) i Spania. FEE Federación Europea de Educación Ambiental gjennomfører årlige kontroller ved Spanias strender, og utplasserer det blå flagget på alle de strendene som oppfyller kriteriene for miljøvern og gode service tilbud. I Albir finner du noen av verdens beste strender, og den Hvite Kysten har ikke mindre enn 200 kilometer med strender, og de ligger alle sammen i Alicanteprovinsen hvor man kan nyte late dager i sanden i det avslappende klimaet ved Middelhavet. Vi vil her gi en oversikt over de beste strendene i Albir og resten av Costa Blanca, alle utstyrt med blått flagg. Les mer om Costa Blanca strandguide

Shopping i Albir

I Albir og i områdene rundt denne kystbyen finnes det gode steder å handle. Her finnes det kjøpesentre, handlegater og ikke minst markeder. I Albir sentrum finner du en rekke butikker og supermarkeder, alt det man trenger under ferieoppholdet. Selv om man ikke finner de store merkevarekjedene i Albir sentrum, er det en flott opplevelse, og man kan oppleve hva byen har å tilby ved å rusle rundt i eget tempo. Gaten Avda del Albir er den lange hovedgaten som gar igjennom byen ned mot stranden, og her finnes det mange butikker, restauranter og ulike tjenester. Les mer om shopping i Albir

Leiebil i Albir

Trenger du leiebil til ditt opphold i Albir er det lettest å bestille den for henting når man lander på flyplassen i Alicante. Da kan man enkelt returnere den når man reiser tilbake til hjemlandet, og man slipper alternativ transport til og fra Alicante Lufthavn. I de fleste tilfeller er dette rimeligere enn å bruke små lokale leverandører i Albir. Du kan enkelt sjekke og sammenligne priser på leiebil i Albir selv ved å bruke søkeskjemaet som du finner under på denne siden. Les mer om leiebil i Spania

Flyplasstransport i Albir

Flyplasstransport i Albir er mye biligere enn i Norge, men likevel er det store forskjeller fra de ulike transportselskapene. De aller fleste bestiller flyplasstransport i Albir på internett. Det er enkelt og man får i de fleste tilfeller billigere pris enn ved å bestille ved ankomst til Spania. I tillegg er utvalget mye større. Bruk vår sammenligningstjeneste over for å få best pris på flyplasstransport i Albir. Vi sammenligner priser fra Spanias ledende selskaper, da kan du selv velge hvilken bil, buss, eller taxi du vil ha. Enkelt og greit! Les mer om flyplasstransport i Albir

Feriebolig i Albir

På jakt etter den perfekte ferieboligen i Albir på Costa Blanca i Spania? Folk velger feriebolig i Spania fremfor noe annet land som reisemål for pensjonisttilværelsen, som feriebolig eller bare for å slippe unna kulden noen uker. Med over 3000 feriehus og leiligheter i Spania, kan vi tilfredstille de fleste sitt behov. Enten det er en villa med svømmebasseng, en koselig leilighet i byen, eller en penthouse leilighet med alle fasiliteter.

Vi har en flott feriebolig som garantert vil passe deg og din familie under ditt neste ferieopphold i Albir. Glem trange dyre hoteller, kamp om solsengene rundt bassenget, og sjekk heller utvalget av ferieboliger til leie i Albir

Golfbaner i Albir

Golfbaner AlbirAlbir og Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra hele Europa, og ikke minst for oss skandinavere. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”. Klimaet er kanskje viktigste årsaken til at golfere fra store deler av verden strømmer til Albir og Costa Blanca for å spille golf året rundt. Spania betraktes i dag som en av verdens fremste golfdestinasjoner, og for mange er dette favorittlandet. Akseptabelt prisniva, gode baner og ikke minst velutbygd infastruktur betyr mye. På Costa Blanca finnes det flest golfbaner i området rundt Alicante. Hele tretten av dem er bygd i en omkrets på bare noen få mil. Les mer om 10 topp golfbaner på Costa Blanca

Bolig i Albir

Albir er en av de vakreste byene i Spania, og mange er fascinert av klimaet, strendene, maten, kulturen og ikke minst boligmarkedet. Rekord mange bytter ut hytter i fjellet med feriebolig i Albir og resten av Spania. En nylig undersøkelse viste at over 50000 nordmenn vurderer bolig i Spania, og mange av dem i Albir. Tenker du på den perfekte løsningen for å finne boliger av høy standard i Albir? Her finner du informasjon som vil hjelpe deg å finne din drømmebolig i Spania, uansett hvor i Spania du kunne tenke deg å bo. Det er mye til salgs, og eiendomsmeglerne står i kø for å vise deg hva som finnes. Les mer om bolig i Spania

Dyreparker og fornøyelsesparker

Dyre- og fornøyelsesparker Albir Costa BlancaKyststripen Costa Blanca bugner av fornøyelsesparker og dyreparker for store og små og her kan man finne morsom avveksling fra sol, strand og shopping. Costa Blancas fornøyelsesparker byr på alt fra forhistoriske vesener via krokodiller til skikkelig adrenalinkickene karuseller. Du kan se vannshow med delfiner, eller hvorfor ikke ta en dukkert med en sjøløve? Eller hva med en safari, mens antiloper, løver og tigere boltrer seg på alle kanter? Les mer om dyreparker og fornøyelsesparker på Costa Blanca

Hotell i Albir

På jakt etter billig hotell i Albir? Først og fremst anbefaler vi å bruke en søkemotor som søker igjennom alle de store bookingsidene og viser hvilken som har best pris på hotell i Albir. Uansett om du allerede har bestemt deg for hvilket hotell i Albir du vil bo på eller trenger noen gode forslag på hotell. De beste kombinerer pris med vurderinger fra reisende for å komme opp med gode forslag.

Badeland og vannparker

Badeland vannparker Albir Costa BlancaBadeland og vannparker er populære sommerattraksjoner på Costa Blanca kysten, og de har ofte tusenvis av besøkende. Både lokale innbyggere og turister besøker disse badeparkene, og tar du turen selv kan du forvente en fantastisk dag for hele familien. Når solen steker fra en skyfri himmel, er det godt å kunne boltre seg i vannet. Her får du en oversikt over badeland og vannparker i Albir på Costa Blanca, naturligvis er det barna som er i fokus. Alle badeland og vannparker i denne oversikten passer for små barn. En ting å legge merke til er at tilgangen til de forskjellige attraksjonene i badeparkene er avhengig av kroppslengden. Hvilket til tider kan være enormt frustrerende for de aller yngste medlemmene i familien. Les mer om badeland og vannparker på Costa Blanca

Video Albir

9 thoughts on “Albir

Leave a Reply

Your email address will not be published.