Akupunktur Kopping og massasje

Kinesisk medisin innehar en annen forståelse av den menneskelige organisme og sykdom enn den vestlige metoden. Den tradisjonelle kinesiske medisinens diagnostisering og behandling bygger på medisinske erfaringer som er samlet, systematisert og utviklet gjennom årtusener.

TEKST: CARINA TØSDAL

Carina Tøsdal er utdannet akupunktør fra Australian College of Natural Medicine og har en Advanced Diploma of Acupuncture. Hun har bodd de siste 7 årene i Australia. Bor nå i Calpe og jobber både i Albir og Calpe. Carina holder til på det nye helsesenteret Salu Salu i Albir som drives av Melissa Thelwall. Helsesenteret er en utvidning av kiropraktorsenteret i Albir som i tillegg til akupunktur og massasje, tilbyr bl.a yoga og pilates klasser, MBT sko, tempurputer, baeretøy for barn for å nevne noe. Carina har dessuten et godt samarbeid med Aleksander Bjargo, kiropraktoren.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Litt om akupunktur:
Kinesisk medisin innehar en annen forståelse av den menneskelige organisme og sykdom enn den vestlige metoden. Den tradisjonelle kinesiske medisinens diagnostisering og behandling bygger på medisinske erfaringer som er samlet, systematisert og utviklet gjennom årtusener. Svært forenklet kan man si at den kinesiske medisinen definerer sykdom som ubalanse i ett eller flere organer i kroppen. Akupunktur søker å gjenopprette helse og balanse ved å innføre tynne nåler i spesifikke punkter forskjellige steder på kroppen.

I følge tradisjonell kinesisk medisin, finnes det et nettverk av energikanaler som forsyner vev og organer med energi av forskjellig type. Akupunkturpunktene er knutepunkter i dette nettverket av energikanaler. Det er gjennom disse punktene man har mulighet til å påvirke kroppens energisirkulasjon.

Carina kan også tilby kinesisk massasje – Tui Na er en annen behandlingsform, en kinesisk massasjeteknikk med dype trykk på akupunkturpunktene. Denne massasjen avsluttes med kopping etter ønske, en behandling Carina benytter seg mye av for å hjelpe sine klienter.

Følgende tilstander er blant de vanligste som blir behandlet med akupunktur:
– Smertetilstander
– Muskler, leddplager
– Akutte og kroniske rygg og nakkeplager
– Migrene, spenningshode pine
– Svimmelhet
– Menstruasjonsplager ( smerter, uregelmessighet, PMS… etc)
– Hyppige forkjølelser
– Allergier
– Bihulebetennelser, nesetetthet
– Fordøyelsesplager
– Urinveisinfeksjoner, soppinfeksjoner
– Svangerskapskvalme
– Forberedende akupunktur til fødsel
– Infertillitet (barnløshet)
– Depresjon, angst, humørsvingninger
– Søvnforstyrrelser
– Utmattelse, tretthet, lite energi
– Tinnitus
– Styrker immunforsvar

Hva er kopping?
Kopping er en behandlingsmetode som brukes av akupunktører. Dette er en terapiform hvor blodsirkulasjonen øker markant ved hjelp av vakuumkopper som festes på kroppen. Dette er en aktivisering av blodets sirkulasjon som har positiv innvirkning på muskler, nervesystem, hormoner, lever og nyrer.

Normalisering av blodtrykk, utskilling av avfallsstoff , bedrer næringsopptak og styrker kroppens immunforsvar. Fantastisk effektivt mot muskelsmerter, stiv rygg og nakke. Kopping er dyptgående og man kan plassere glasskoppene stasjonært, eller la dem gli over huden ved hjelp av olje, på den måten oppnås en muskelstimulerende massasje.
Denne massasjeformen føles deilig, kraftig og effektiv. Det er vanlig å få blåmerker som varer fra 3-7 dager etter en behandling. Kopping/massasje i kombinasjon med kiropraktikk er å anbefale. En får da løst ordentlig opp muskler som gjør det lettere for kiropraktoren å behandle sine pasienter etterpå.

Kopping mot cellulitt (appelsinhud)
Carina har også gode resultater med kopping mot cellulitt! Huden har mange oppgaver og består av flere lag. Det dypeste laget er underhuden som blant annet har som oppgave å lagre fett og væske i små vertikale lommer av bindevev. I områder med cellulitt er disse lommene ujevne slik at innholdet danner bulker som kan synes på overflaten. Kopping er så dyptgående at den når ned i tredje og siste laget i huden. Løser opp og spalter cellen slik at avfallstoffene frigjørs. Disse må skylles ut ved å drikke mye vann.

Behandlingen kan være litt smertefull og det kan oppstå blåmerker. Merkene vil forsvinne i løpet av få dager.

Timebestilling direkte hos Carina MOB: 68 99 400 99, eller henvend deg i resepsjon på Salu Salu eller Centro Quiropractico for timebestilling.
Leave a Reply

Your email address will not be published.