Aksjon mot Snøhvit

Dyrevernorganisasjoner og organisasjoner mot tyrefektning har startet en kampanje mot filmen “Blancanieves” (Snøhvit) som skal representere Spania under Oscar-utdelingen i Hollywood.

Tekst: Bente Puig

Årsaken til dette skal være at flere okser ble ofret under innspillingen. Organisasjonene mener dette er brudd på dyrevernloven. Bevegelsen “La Tortura no es Cultura” (tortur er ikke kultur) hevder at det ble holdt lukkede tyrefektningen ved tyrefekterarenaen i Aranjuéz 27. og 28. juni, samtidig som filminnspillingen holdt på i området. Lastebiler med døde okser skal ha blitt kjørt ut av byen. Bevegelsen mener filmskaperne benyttet seg av disse to autoriserte tyrefektningene for å filme deler av filmen, og på den måten påførte oksene skader med døden til følge.

Ved tyrefekterforeningen i Madrid nekter de for at de skal ha gitt tillatelse til tyrefektning i forbindelse med filminnspilling. Filmprodusenten på sin side innrømmer at ni okser ble ofret, men nekter for dyremishandling. Bevegelsen har anmeldt forholdet til miljøverndepartementet i Madrid, men de skal ikke ha gjort noe med saken. Dermed har saken havnet i det spanske rettsvesen. Filmskaperne kan bli straffet etter loven for misbruk av dyr som omhandler blant annet eksperimentering og ofring, og hvor det anses som alvorlig å bruke dyr i filminnspillinger, reklame osv. der dyr blir ofret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.