Akinon Resort Center SPA – Møt hverdagen med ny energi!

La kropp og sinn få en hvil fra hverdagsstresset, og møt dagen med ny energi. Like ovenfor Alfaz del Pi finner vi Akinon Center, en norskeid sparesort med alt av behandlinger i luksuriøse omgivelser.

TEKST OG FOTO : BENTE PUIG

Jeg lar meg forføre av deilige dufter, dempet belysning og vakre omgivelser. På den lange listen over behandlinger, falt valget på spamassasje, en energigivende massasje med behagelige massasjegrep. Avgiftende og utrensende, reklamerer menyen med.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Den engelsktalende terapeuten Kelly har gjort i stand behandlingsrommet. Det er dunkel belysning med vakker bakgrunnsmusikk. Det dufter deilig sandeltre og temperaturen i rommet er behagelig. Massasjeoljen er oppvarmet og kjennes behagelig mot kroppen. Terapeutens kyndige hender knar og elter. Ikke ett sekund slipper hun taket i klienten, noe som gir en sensasjon av kontinuitet. Til tider kjennes det ut som fire hender arbeider intenst over ryggflaten. Rytmiske bevegelser gir en avslappende følelse.

– Pust dypt hvis det gjør vondt, sier Kelly idet hun finner triggerpunktene i ryggen. Det er en blanding av deilig og vondt idet hun borer tommelfingeren ned i de ømme punktene. Det er dette som er den utrensende delen av massasjen.
Giftstoffer skal frigjøres og drives ut av kroppen. Det føles veldig godt idet hun slipper opp trykket, men så har jeg jo også bedt om å få hard behandling. Man kan nemlig velge styrke på behandlingen.
Kelly dekker til ryggen og konsentrerer seg om bena, med utgangspunkt i føttene. Den varme oljen gjør godt på slitne ben og føtter. Også i leggene finner Kelly triggerpunkter. Det føles litt vondt, men mest godt.

– Nå kan du snu deg over på ryggen, sier Kelly mens hun holder opp det store håndkleet som dekker kroppen. Hun dekker til kroppen og legger en pøll under knærne før hun arbeider fremre del av bena. Både legger og lår har tydelig godt av knaingen. Så behagelig er det at en blir helt salig.

Idet Kelly går videre til hender og armer, går det opp for meg at jeg har duppet av et sekund. Hun begynner ytterst ute på fi ngertuppene, hver finger, hvert ledd, ikke visste jeg at håndmassasje kunne være så deilig. Og sensasjonen er ikke dårligere når det kommer til armene. Ingen triggerpunkter her, kun avslappende nytelse. Ikke en muskel skal være urørt etter en spamassasje. Selv magen er en obligatorisk del av behandlingen, og det føles godt.

Kelly dekker til hele kroppen med myke håndklær, det føles varmt og godt.
– Nå kan du ligge og slappe av et par minutter, sier hun. Ikke mange sekundene etter blir jeg innhentet av søvnen ennå en gang. Halvvåken nyter jeg den vakre musikken, den deilige duften og den herlige sensasjonen av avslapning i samtlige muskler i kroppen. De par minuttene går så alfor fort. Jeg er litt ør idet jeg reiser meg. Kelly hjelper meg på med kimonoen og tøfl ene som en får utlevert før enhver behandling. Som avslutning på behandlingen, blir jeg ført ned i avslapningsrommet, en sal med liggestoler i vakre omgivelser.

Rommet er i gammel egyptisk stil, og som et selvfølgelig innslag finner vi selveste Kleopatra, i kjent positur, foreviget på den store murveggen innerst i rommet. Ved siden av hvilestolen står et fat med frisk frukt, deilige jordbær, stjernefrukt og søte druer, akompagnert av vann og grønn te. I taket finner vi en klar stjernehimmel som gir ro i sinnet.På Akinon mangler det ikke på sanselige opplevelser. Hver eneste muskel og hver eneste sans har fått en velfortjent dose i dag, en dose av høyst vanedannende luksus.

For mer informasjon kan du se nettsidene til Akinon Center Spa.
Leave a Reply

Your email address will not be published.