Agressive hunder

Det finnes nesten ikke noe mer irriterende enn å ha en hund som er aggressiv mot andre hunder. Dette unngås på den beste måten hvis valpen får mulighet til å være sammen med andre hunder av varierende alder og rase. Dessverre griper eierne alt for ofte inn i hundenes omgang med hverandre.

Det kan se litt tøft ut noen ganger, men det er normalt. Det er vår engstelse som forhindrer at hundene møtes på en naturlig måte. De opplevelser hunden får med andre hunder i løpet av valpetiden påvirker også deres opptreden i fortsettelsen. Hunder som forsvarer fører og revir har lett for å bli hissige på andre hunder.

Leiebil Spania
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania

Hvis en hund er blitt aggressiv på andre hunder er det nesten umulig å omgås andre hunder uten at det blir bråk. Derimot kan man gjennom lydighetstrening og sosial forpliktelse forhindre at slikt oppstår. En forutsetning er at det er vi som har kommandoen, at lederskapet er i orden og at vi gjennom initiativ og samvær får hunden til å være lydig. Hundens uønskede atferd må brytes før den oppstår, og vi må bli flinkere til å lese hunden (forstå hundens kroppsspråk og de signaler den sender ut). Viser hunden aggresivitet mot mennesker, har vi et ubehagelig problem. For å forstå hunden er det viktig å vite hvordan hunden viser både aggressivitet og redsel. Når hunden reiser bust er det i seg selv ikke et tegn på aggressivitet, som oftest er det et tegn på intensitet. Kroppstemperaturen øker og hunden slipper ut varme via pelsen. Bust og knurring behøver heller ikke være tegn på aggressivitet, hunden kan ha lav terskelverdi i disse handlingene. Men det kan selvfølgelig også være tegn på aggressivitet. Det er en kombinasjon av atferden og styrken i måten å uttrykke seg på som viser hundens sinnsstemning. Mest ubehagelig er angstbitere. Det viser seg at angstbitere ofte er arvelig belastet, og at noen hundreraser er mer utsatt enn andre.

Kjøpe eller selge bolig i Spania?
På boligportalen Allpropertiesspain.com kan du finne drømmeboligen du er på jakt etter i Spania. Portalen gir deg oversikt over hvilke boliger som er til salgs og utleie i hele Spania. Alle spanske boliger på et sted. Skal du selge bolig i Spania, kan du selge boligen privat eller gjennom en registrert eiendomsmegler helt gratis. Sjekk selv på www.allpropertiesspain.com

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania nr 20 2012
Leave a Reply

Your email address will not be published.