Agatha Ruíz de la Prada – en fargerik spansk designer

Rebell, vill og original! Akkurat slik beskrives designeren som har satt sitt eget preg på spansk design. Med farger og glade mønstre har Agatha Ruíz de la Prada blitt en av landets viktigste designere.

TEKST: BENTE PUIG

Agatha gjorde inntrykk da hun på 80- tallet presenterte sin design for aller første gang i Local, Madrids motesentrum, men det var først ved moteoppvisningen i Vijande kunstgalleri en stund etter at hun fikk positiv respons for sin kreative design. Hennes kjolekolleksjon av malte stoffer, fargeglade, en blanding av mote, kunst og design, vakte sensasjonelle tilstander blant de 3000 inviterte.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Agatha ble en berømt og anerkjent designer da hun tegnet kontrakt med den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés, et varehus hun fortsatt arbeider for. Datter av en berømt arkitekt, kunstsamler og katalansk aristokrat, falt det naturlig for Agatha å velge en kunstkarriere. Hun studerte ved kunst- og håndverksskolen Escuela de Artes y Técnicas de la Moda de Barcelona. Det var her Aagatha la grunnlaget for sin spesielle design.

Hennes drakter med spiler, lange kjoler, pyntet med stjerner, sol og måne, har blitt vist på verdens mest kjente catwalks i Madrid, Barcelona, Santander, San Sebastián, Burdeos, Milano, Berlin, Kyoto, París og New York bare for å nevne noen. Men den kreative designeren har ikke bare laget klær. Hun har designet stoler, bord, sengetøy, håndklær, barneklær, tepper, parfyme, stearinlys, lamper, sofaer, cd-cover, bokomslag og til og med hotellrom, klinikker og kontorer.

Seneste tilskudd på stammen av kreativitet er det kjente sjokoladepålegget Nocilla, som bærer Agathas design på sine glasskrukker. Agatha sier sjelden nei takk til et kreativt forslag, og elsker å sjokkere, som da hun deltok i bryllupet til kronprins Felipe og prinsesse Letizia. Hun hadde egendesignet rød kjole med et stort hjerte på fronten, en rød hatt på snei og en strømpebukse med en av hver farge på bena.
– Jeg elsker glade klær, har Agatha uttalt. I dag har Agatha oppnådd noe mange andre designere kan misunne henne; sin egen stil vanskelig å kopiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.