Abba for damer – Den Internasjonale Korfestivalen 2012

Atter en gang er Alfaz del Pi vertskap for internasjonale arrangementer når den Internasjonale Korfestivalen går av stabelen i mars neste år. I den forbindelse inviteres alle kvinner til å delta på “Abba for damer”, en korfremføring som settes opp i kulturhuset.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Foruten spansk-norske dager og korfestival, arrangerer Erland Dalen “Abba for damer”. Erland, som er korkonsulent i Norges korforbund, kan fortelle at
sangprosjektet var en stor suksess i Norge i fjor med forestillinger på både Chateau Neuf og Operahuset i Bjørvika., og andre steder i det ganske land. Prosjektet var et samarbeid mellom Norges Korforbund, damekor og sangforeninger i Norge.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Når Erland Dalen arrangerer noe, er både privat næringsliv og kommune involvert. Mandag 3. oktober ble det holdt pressekonferanse i plenumsalen i Alfaz del Pi rådhus med tilstedeværende presse og ordfører Vicente Arques.
– Vi ønsker å gjøre dette til en årlig begivenhet, og ytterligere styrke det brede internasjonale samarbeidet med Alfaz del Pi kommune, uttalte Sigmund som oppmuntrer kvinner av alle nasjonaliteter til å melde seg til korøvelse og storfremføring i kulturhuset.

Medlemskor i Norges Korforbund og utenlandske kor inviteres til å delta på festivalen. Alfaz del Pi kommune er kjent for sitt flerkulturelle mangfold, noe arrangørene ønsker å utnytte også i en musikalsk sammenheng. Ordfører Vicente Arques er positivt innstilt, og gir kommunens fulle støtte til arrangementet. Rådhuset subsidierer gjerne gode kulturelle prosjekter, spesielt de som bidrar til å bygge bro mellom nasjonalitetene i den multikulturelle kommunen.
– Det økonomiske aspektet kommer i annen rekke når kommunen ønsker å bidra i dette prosjektet. Det viktigste er å støtte opp om det internasjonale samarbeidet og mulighetene arrangementet gir, sier ordføreren.

Det er første året at Erland Dalen arrangerer korfestival og internasjonalt damekor. Vyene for neste år er å arrangere oppsetninger med Simon & Garfunkel som tema, bestående av både kvinnekor og mannskor. Tenk deg hvor flott det kan bli med begge deler, sier Erland engasjert og spent på deltakerinteressen.
Det intense engasjementet smitter over på undertegnede, som med ett befinner seg på deltakerlisten.

Her er ingen krav til verken ferdigheter eller erfaring…..heldigvis!
– Kun musikalsk innlevelse kreves, du skal føle musikken her, sier Erland og legger hånden på brystet.

Ønsker du å delta, kan du laste ned brosjyre og søknadsskjema på www.cim-perfect.com, eller du kan ringe koordinator Anne S. Lindberg på telefon +34 620 958 062, eventuelt e-mail: anne@belmonte.no


Leave a Reply

Your email address will not be published.