Å om jeg kunne fly som en fugl!

Gjennom alle tider har mannen stirret opp mot himmelen og ønsket at han kunne sveve rundt der oppe som en fugl.

Tekst: K.J. HERMANRUD

Leonardo da Vinci denne geniale renessance-mannen, født i 1452, startet bygging av Ornikopteret, en flyvemaskin for én person påsatt store vinger som du så måtte bevege raskt for å holde deg i lufta. Vingene var to, tre meter brede.. Om hvor suksessfull den samme Leonardo var på sin jomfrutur, ja, se derom tier historien.

Fritt fall kiler i magan!
Men nå har moderne én persons flyvemaskiner igjen blitt moderne! For 15. gang ble verdensmesterskapet i Base Jump Extreme holdt, og denne gang hadde de valgt å holde det i Benidorm. Og hvor ellers skulle dette stevnet bli holdt enn fra toppen av Bali Hotell, Europas høyeste bygning med sine 56 etasjer, – – 160m. over bakken! Hvilket betydde Costa Blanca beboerne kunne ta seg en tur til Benidorm og se dem hoppe.
Hva er så denne sporten, jump extreme? Ta en titt på bildene! Ialt 25 deltagere hoppet iår ut av hotellet. De er proffe og har vært med på en rekke slike base jumps før. Den første delen av hoppet er i fritt fall, og her viser hopperen sine kunster. Men SÅ, – må man raskt få opp fallskjermen. Dette er en kombinasjon av mot, kunst og beregning. For oss på bakken er det et vakkert, men også et spennende syn å se disse “fuglene” komme svevende ut av bygningen høyt der oppe.

Som gamle Leonardo de Vinci pleidde å si: Det er ikke lett for Homo Sapiens å fly selv om han er aldri så klok!Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.