Å dyrke grønnsaker selv i Spania

Stadig flere oppdager gleden med å dyrke grønnsaker selv i Spania. En liten uteplass, terrasse eller hageflekk er nok til å komme i gang. Selv for en nybegynner, er det lett å lykkes med de grønnsakene vi elsker. Sukkererter, reddiker, plukksalat eller ruccula, – det er bare å finne fram bøtter og spann å så. Da får du rene varer rett utenfor døra, et lite prosjekt som gleder små og store, og ikke minst opplevelsen av å se at det vokser og gror.

Hvor begynner du? God jord er viktig, nå har sentrene gode tilbud. Kjøp 4 sekker for en hundrelapp, og du ha nok jord til å starte. Mangler du en hageflekk, gå til innkjøp av murerbaljer eller noen store fargerike plastkurver. En god ide er å sørge for et selvvanningssystem; Legg først noen plankebiter på kryss og tvers, så plast over, deretter et lite stykke gammelt laken eller lignende som puttes ned langs sidene, så jord over. Når du vanner, eller det regner mye, har du ekstra vann i bunnen som plantene kan drikke av. Der det regner mye, stikk eller borr noen hull langs kanten hele veien rundt slik at overflatevann kan renne ut.

Så er det bare å så i vei. Kjøp gjerne frø på hagesenteret, eller bestill på nett. På frøpakken står det beskrevet hvor dypt frøene skal sås og hvilken avstand det skal være mellom dem. Bare vent, snart kan du hente salaten din før frokost !

Ønske å dyrke tomater, paprika og agurk? Les mer på www.levbilligere.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.