87 Gåturer og fjellturer på Gran Canaria

Gran Canaria byr på mange muligheter for de som ikke synes at det å ligge på stranden hele ferien er det helt store. For dem som liker gåturer eller en skikkelig fjelltur er Gran Canaria et paradis, turmulighetene finnes bokstavelig talt på dørstokken. Terrenget varierer fra jevne konturer nord på Gran Canaria til et mer uberegnelig bratt terreng i sydvest. I denne artikkelen tar vi for oss flotte gåturer og fjellturer på Gran Canaria.

Vil man oppleve Gran Canaria`s fantastiske natur, er fjellvandring en av de mest givende aktivitetene på Gran Canaria for den som liker å bevege seg. Mange av vandringsstiene på Gran Canaria er merket, og det finnes flere bøker og kart som beskriver stiene på Gran Canaria i detalj. Vil du ha en guidet tur finnes det skandinavisk språklige guider som Trekking Montanero de Mogan og Rocky Adventure. Nederst i artikkelen finner du lenker til nettsider hvor du kan laste ned beskrivelser til 87 gåturer og fjellturer på Gran Canaria. Der vil du garantert finne noe som passer for deg.

I høyfjellet på vinteren, kan det være kaldt, så på slike turer trenger man varme klær. Gode stabile fjellsko med god ankelstøtte er en nødvendighet når du skal på gåturer og fjellturer på Gran Canaria. Lange bukser og langermede klær på overkroppen bør du også ha i områder hvor det er mye vegetasjon. Godt med vann og niste er nødvendig, og en mobiltelefon er bra å ha med. God tur!

Gåturer og fjellturer på Gran Canaria

La Ruta Noruega – Gran Canaria

La Ruta Noruega Gran Canaria
La Ruta Noruega eller Norskeruta – er kanskje den mest populære turen blant nordmenn på Gran Canaria. Du finner den mellom Puerto Rico og Arguineguín, og blir omtalt som den norske klassikeren. Det er en moderat lett tur, og tar ca. 3 timer hver vei. Utgangspunktet for fjellturen starter ved rundkjøringen ved Motor Grande, 2 km inn i dalen fra Puerto Rico. Turstien er merket med hvite T’er og krysser La Plaza Noruega. På toppen kan du skrive deg inn i gjesteboken.

Puerto de Mogán – Veneguera Gran Canaria

Puerto de Mogán Veneguera Gran Canaria
Mogán – Veneguera er en lett tur, og man bruker ca. 2,5 – 3 timer tur/retur. Turen følger den gamle ferdselsveien mellom to landsbyer øverst i hver sin dal; Barranco de Mogán og Barranco de Veneguera. Etter turen anbefales et bad på bystranden i Puerto de Mogán og et godt måltid i den idylliske havnen.

Mogán – Montaña de Tauro Gran Canaria

Montaña de Tauro Gran Canaria
Mogán – Montaña de Tauro er en bratt og lang tur for de skikkelig spreke, ca. 6 timer tur/retur. Utgangspunktet er den vakre vindmølla i Molino de Viento, og målet er toppen av Tauro. Å komme seg til startpunktet er ikke noe problem. Etter å ha forlatt motorveien kjører du langs GC-200 drøyt 5 kilometer opp Mogán-dalen til en flott vindmølle ved Molino de Viento. Godt med parkeringsplass fins til høyre for veien.Når du beundrer utsikten mot guanchenes hellige fjell Roque Nublo vet du at turen er verdt strevet.

Inagua Gran Canaria

Inagua Gran Canaria
Inagua er en rundtur i øyas vestlige fjellverden, ca. 6 timer. Startstedet er det høyeste punktet på veien mellom Mogán og San Nicolás, Degollada de la Aldea, og turen går rundt den 1426 meter høye Inagua. På vestsiden av fjellet er det fantastisk panoramautsikt i klarvær.

Roque Bentayga – Gran Canaria

Roque Bentayga Gran Canaria
Roque Bentayga (1415 moh) ligger lavere enn Roque Nublo. Men den er langt mindre besøkt. En fin sti tar deg til foten av klippen. Flott utsikt. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen til Roque Bentayga Gran Canaria

Veibeskrivelse til Roque Bentayga
Fra Maspalomas ta til venstre mot Tejeda i krysset i Ayacata. Følg veien 8 km videre. Ta så til venstre i krysset skiltet mot Roque Bentayga. Kommer du nordfra, for eksempel fra Las Palmas, kjører du til landsbyen Tejeda, fortsetter gjennom denne og til krysset (5 km fra Tejeda). Inn til høyre her Følg skiltene. Etter 400 meter tar du til venstre. Etter nye 700 meter kommer du til bommen. Denne står åpen til kl. 18.00. Følg fjellveien i sikksakk oppover til denne ender med en parkeringsplass og et utsiktspunkt.

Roque Nublo – Gran Canaria

Roque Nublo Gran Canaria
Roque Nublo (Skyklippen) er en vulkansk klippe på øya Gran Canaria på Kanariøyene i Spania. Toppen er ofte innhyllet i skyer, og har kanskje av den grunn fått et visst mystikkens skjær over seg. Den er 80 meter høy, og toppen er 1813 meter over havet. Av og til kan en se klatrere forsøke seg på den loddrette fjellknausen. Den er et av øyas mest kjente landemerker, og er et beskyttet naturmonument. Roque Nublo er den nest høyeste toppen på øya, etter Pico de las Nieves i samme område. Klippen befinner seg i Tejeda kommune, ca 3 km sør for bysentret. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen til Roque Nublo Gran Canaria

Altavista Artenara Gran Canaria

Altavista Artenara Gran Canaria
Altavista (1376 moh) er som navnet sier et flott utsiktspunkt. Herfra ser vi vestkysten. Utsikt har vi imidlertid hele veien. Selv om toppen ikke er av de høyeste er turen hit en av de beste. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen til Altavista Gran Canaria

Veibeskrivelse Altavista
Kjør til landsbyen Artenara. Du kommer hit på GC-220 nordfra eller på GC-210 fra Tejeda. I rundkjøringen i Artenara tar du GC-210 mot Tamadaba. Etter 3,5 km kommer du til veikrysset på bilde. Kjør rett fram her, på GC-216. 1,4 km fra krysset kommer du til utsiktsplassen. Her kan du parkere (eventuelt langs veien på venstre side).

Artenara Cruz de Tejeda Gran Canaria

Artenara Cruz de Tejeda Gran Canaria
Vandring fra Cruz de Tejeda til landsbyen Artenara og returnere samme vei. Turen går på stier og skogsveier. Dels i skog og dels på kanten av en klippe. Noen kan føle at det er litt luftig her, men partiet kan unngås. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen fra Cruz de Tejeda til Artenara Gran Canaria

Veibeskrivelse Artenara
Turen starter ved Cruz de Tejeda, et sentralt pass og veikryss i fjellene. Du kan komme hit på mange måter, fra nord (Las Palmas), øst (flyplassen) eller sør. Der denne stopper ved parkeringsplassen for Roque Nublo fortsetter du videre på GC 60. I krysset tar du til venstre mot Cruz de Tejeda. I Cruz de Tejeda kjører du rett fram og parkerer på en stor plass hundre meter lengre framme. Her er det boder som selger mat og drikke, og et flott Parador-hotell.

Pico las Nieves – San Bartolomé

Pico las Nieves Gran Canaria
Dette er turen som har alt. Man starter på den høyeste toppen Pico las Nieves (1951 moh) og går på gode stier og en fantastisk kongevei ned til landsbyen San Bartolomé. Underveis kan man bestige toppen Pozo las Nieves. Senere kan man beundre en naturlig steinbro. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen til Pico las Nieves Gran Canaria

Caldera de Bandama Monte Lentiscal

Caldera de Bandama Monte Lentiscal
Ikke langt fra Las Palmas finner vi dette vulkankrateret. Turen ned går på god sti. Merk at stien ned i krateret stenger kl 17.00 til 08.00 neste dag. Klikk på linken for full beskrivelse, bilder og kart for fjellturen til Caldera de Bandama i Monte Lentiscal Gran Canaria

Veibeskrivelse Caldera de Bandama Monte Lentiscal
Kjør til byen Monte Lentiscal ( i nærheten av Santa Brigida), gjerne på motorveien GC 4. Fra Monte Lentiscal følger du skilt mot Bandama. Det er godt skiltet. Veien tar deg ut av bebyggelsen, gjennom flere kryss og opp på kraterkanten. Kjør til høyre og parker langs veien. Er det fullt her kan du fortsette videre mot golfbanen, opp veien og til venstre. Det er flere parkeringsmuligheter langs veien, eller på den store parkeringsplassen ved golfbanen. Kjører du til venstre i krysset på bilde 1 kommer du helt opp på utsiktstoppen Pico Bandama. Merk at veien er stengt mellom kl. 22.00 og 08.00.


Lenker for mer info om gåturer og fjellturer på Gran Canaria

  • Last ned beskrivelse av 50 gåturer og fjellturer på Gran Canaria
  • Kart over gåturer og fjellturer på Gran Canaria
  • 12 gåturer på Gran Canaria med beskrivelse, kart og bilder
  • 35 fjellturer på Gran Canaria med beskrivelser og kart
  • Gran Canaria Walking Festival

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.