8 Tips for en Personlig og levende Blogg

For at dine lesere enkelt skal få et godt inntrykk av deg som person eller av din bedrift, er det åtte viktige elementer som må være på plass før du starter å skrive blogginnlegg. Punktene under tar for seg det viktigste for en suksessrik blogg.

#1 Personlig bilde

Du har sikkert hørt det mange ganger, et bilde sier mer enn tusen ord. Ditt bilde vil hjelpe dine lesere å få en tilknytning til deg. Viktig at bildet gir det inntrykk du ønsker å formidle. Formelt eller uformelt. En bedriftsblogg vil gjerne bruke et mer jobbrelatert bilde, mens en personlig blogg vil bruke et enkelt, ledig og uformelt bilde.

#2 En egen om meg/oss side

En om meg/oss side bør inneholde informasjon som forteller dine lesere hvem du er, din familie, erfaringer og hva du har å tilby. Hva ønsker du at andre skal vite om deg, din blogg eller bedrift?  Hva kan leserne forvente av din blogg, dine tjenester eller innhold?

#3 Kontakt meg/oss side

En kontakt meg/oss side skal inneholde all informasjon som gjør at dine lesere kan ta kontakt meg deg. En bedrift vil legge ut bedriftsnavn, organisasjonsnr, besøk og postadresse, telefon, faks, email og nettadresse. Ved en personlig blogg er det helt i orden å være tilbakeholden med informasjon. En mailadresse er i mange tilfeller tilstrekkelig. Et tips kan være å legge inn et kontakt plugin, som gjør at leserne kan sende deg en henvendelse direkte fra kontakt meg/oss siden.

#4 En OPT-in Side

Dette er en side eller et skjema på din blogg, som har som formål å gi leserne dine en mulighet til å få nyheter eller informasjon fra deg eller din bedrift. For eksempel kan du bruke tjenesten til å automatisk varsle dine lesere på epost hver gang du legger ut et nytt blogginnlegg, eller gi informasjon om nye produkter eller tjenester fra din bedrift. I den forbindelse anbefaler vi deg å skaffe en automatisk nyhetsbrevtjeneste som Aweber. Les mer om Aweber, og du vil straks skjønne nytten ved dette. I korte trekk gir det deg muligheten til automatisk utsendelse av ferdiglagede eposter til dine lesere og vil samle dine lesere sine epostadresser på ett sted. Dette vil du spare mye tid på i forhold til manuell utsendelse av hver enkelt epost. I tillegg får leseren din informasjonen han/hun ønsker umiddelbart etter at de har meldt seg på nyhetsbrevet.

Et godt tips – Gi dem som melder seg på nyhetsbrevet ditt noe ekstra for at de melder seg på. F.eks et ekstra godt tilbud eller en gratis ebok.

Ved å bruke Aweber vil du da kunne legge inn en automatisk epost som gjør at når de melder seg på nyhetsbrevet ditt, vil de motta en mail med denne pdf eboken som vedlegg. Resultatet blir da at du har fått deg en trofast leser ved å tilby verdifull informasjon i retur. En vinn vinn situasjon.

#5 Legg til dine Sosiale Medier

Gi leserne dine muligheten til å følge deg i dine sosiale nettverk. Dette kan være Facebook,Instagram, Twitter, YouTube, SnapChat, Pinterest eller andre nettsteder du måtte ha. Et eget plugin som heter Follow Me fungerer veldig bra til dette. Du finner dette hvis du søker på follow me i plugin registeret på admin området på bloggen din.

#6 Link til dine favorittsider

Ok, dette punktet er veldig viktig. Om du skriver om et konkret tema på bloggen din, er dette punktet viktig i forhold til søkemotoroptimalisering av bloggen din.  Man vil selvfølgelig ikke linke til konkurrerende blogger eller nettsider, men til sider som tilbyr god informasjon innenfor det temaet du skriver om. Google belønner deg og din blogg for dette ved å rangere din side høyere i søkemotorene. Linkene vil øke kvaliteten på din side og derfor rangere den høyere. En ting som er viktig å skjønne når det gjelder Google, er hvordan de rangerer de ulike sidene. Deres første prioritering er kvalitet. Så gjør det du kan for å hele tiden tilby best mulig kvalitetsinformasjon med høy relevans  til dine lesere.

#7 Hvor ofte oppdatere bloggen?

Å oppdatere bloggen sin regelmessig er ikke bare gull verdt for søkemotoroptimaliseringen sin skyld, men vil også gjøre at leserne dine vil komme tilbake for å se om du har lagt ut noe nytt. I tillegg vil du ha en levende blogg som folk jevnlig blir påminnet om. Hovedregelen sier minst to til tre oppdateringer i uken. Har du tid og mulighet til å oppdatere den daglig, så er det best.

#8 Størrelse på blogginnlegg?

Mange tror at blogginnlegg må være veldig lange. Dette er ikke riktig, men en viss størrelse bør det være. På en artikkel sier de 500 til 800 ord. På et blogginnlegg minimum et par hundre ord. Tenk kvalitet og ha gjerne med en link til andre steder på bloggen hvor de kan lese mer om temaet. Egne linker teller også.

10 thoughts on “8 Tips for en Personlig og levende Blogg

 • April 28, 2010 at 7:20 pm
  Permalink

  Takk for at dere er her for å hjelpe oss som ikke er så veldig erfarene med blogging:D

 • June 7, 2010 at 12:31 pm
  Permalink

  Takk for tips! Noen av dem var velldig hjelpfulle

 • June 22, 2010 at 8:43 pm
  Permalink

  Er nesten målløs, jeg sier bare velkommen etter Norge. Denne siden er det første gang jeg har sett i dag og kommer deffinitivt til å følge dere. Elsker alt som har med gode bloggetips å gjøre… Ha en god natt natt…

 • Pingback: dårlig blogger « Malins godt og blandet

 • July 1, 2010 at 2:26 pm
  Permalink

  Så bra at jeg har funnet denne siden. Her er utrolig mange gode tips. 🙂

 • July 17, 2010 at 1:17 pm
  Permalink

  Hei..

  jeg har bare noen spørsmål til dere/deg… Hva er plugins??

  og hvordan lager jeg sonn meny på headeren/BLoggen??

  Lurer veldig…

  Takk på forhånd..<3

 • July 20, 2010 at 8:48 pm
  Permalink

  Takk for super tilbakemelding. Spre deg gode ord om Blogghåndboken og tips om dine bloggtips. 😉

 • August 23, 2010 at 6:38 pm
  Permalink

  Kjempeflott!

  Slenger meg på resten her – bra noen vil lære oss nybegynnere litt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.