7 fotballopplevelser i Spania

Spania er kjent for sol, strender, spennende byer og ikke minst fotball. Som hjemland til flere av verdens virkelig store fotballklubber, er spansk fotball rikt på majestetiske stadioner proppfulle av både stemning og historie. Nå som vi alle krysser fingrene for at det igjen snart vil bli mulig å både reise og gå på fotballkamp med fulle tribuner, har vi sett nærmere på noen av de beste fotballopplevelsene Spania kan by på fra tribuneplass. Enten du ser fotball hjemmefra eller fra tribunen, finner du på Oddsbonuser.nu oversikter over Norges beste betting sider.

Benito Villamarín (Real Betis)

Selv om Real Betis i mange år har vært sportslig underlegne byrivalene Sevilla, er hjemmearenaen Estadio Benito Villamarín kjent som et av Spanias både største og mest livlige stadioner. Etter en oppgradering i 2017 har Real Betis nå plass til over 60 000 fans på hjemmekampene. Og med tanke på at Sevilla er Spanias varmeste by, er det heller ikke rart at det fort kan bli hett på tribunen.

San Mamés (Athletic Bilbao)

San Mamés i Bilbao ble åpnet i 2013, og er et ultramoderne stadion med plass til 53 000 tilskuere. Athletic Bilbao holder stadig fast på å kun ha baskiske spillere på laget, og en kamp på San Mamés blir dermed i enda større grad en feiring av baskisk patriotisme. Med gangavstand til det berømte Guggenheim-museet, kan en kamp på San Mamés enkelt kombineres med andre opplevelser i den baskiske hovedstaden.

Estadio Gran Canaria (Las Palmas)

Kanariøyene er for mange nordmenn ensbetydende med ferie og strandliv, men som alle andre steder i Spania spilles det selvfølgelig fotball også her. Las Palmas spiller hjemmekampene sine på Estadio Gran Canaria, som rommer 32 000 tilskuere. Kanariøyderbyet mot rivalene Tenerife, som faktisk regnes som et av verdens topp 50 derbyoppgjør, er særlig verdt å få med seg.

Mestalla (Valencia)

Ærverdige Mestalla i Valencia er i likhet med Betis’ hjemmearena Estadio Benito Villamarín hverken ny eller moderne, men desto mer autentisk. Med stupbratte tribuner som går nesten loddrett ned i gressmatten, er stemningen og atmosfæren du får her helt unik. Er du i Valencia-traktene, kan det varmt anbefales å få med seg en kamp på det som sannsynligvis er Spanias mest intime stadion.

Wanda Metropolitano (Atlético Madrid)

Atlético Madrids nye storstue som sto ferdig i 2017 er det nyeste av stadionanleggene i denne oversikten. Med sin topp moderne utforming med alle tenkelige fasiliteter, er Wanda Metropolitano det rake motstykket til gamle og ærverdige arenaer som Mestalla og Benito Villamarín. Med ny arena som er Spanias tredje største, har Atleti endelig fått et stadion som matcher klubbens ambisjoner. Sikre deg billett til et oppgjør mot byrivalene Real Madrid for en tribuneopplevelse som få andre steder i Europa kan matche.

Santiago Bernabéu (Real Madrid)

En kamp på Real Madrids mektige hjemmearena er en demonstrasjon av at fotball virkelig kan være høykultur. Det enorme stadionanlegget med bratte tribuner som reiser seg midt i byen, der klassisk musikk over høyttaleranlegget skaper en helt spesiell stemning før kamp, er noe som bare må oppleves. Til og med om du ikke er spesielt opptatt av fotball, er en kamp på Santiago Bernabéu noe du sent vil glemme.

Camp Nou (Barcelona)

Ingen over, ingen ved siden. Alle i Madrid er neppe helt enige i akkurat det, men Camp Nou er Europas ubestridt største fotballstadion med plass til drøyt 99 000 tilskuere. Og er du heldig nok til å sikre deg billett til en av de virkelig store kampene, er stemningen helt elektrisk. I tillegg til støtten til selve laget, får du på Camp Nou også det politiske aspektet, med jevnlige protester mot sentralmakten og støtteerklæringer for katalansk uavhengighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.