6,2 millioner arbeidsløse i Spania

Spanias arbeidsledighet steg til 27 prosent i første kvartal 2013, med totalt 6.202.700 personer. I provinsen Malaga, er 36,71 prosent av den yrkesaktive befolkningen på jakt etter en jobb. Dette er i henhold til den nyeste opplysningen fra EPA (‘Encuesta de Poblaciòn Activa’ eller undersøkelse av mennesker i stand til å arbeide) som ble offentliggjort torsdag av National Institute of Statistics.

Tekst: Costanytt

I løpet av de tre første månedene av 2013, har 8800 mennesker i Malagas slik at tallet på arbeidsløse i provinsen nå er 284.000. De faktisk tallene er imidlertid større enn antydet. I første kvartal av året mistet nemlig 14 900 personer i Malaga jobbene sine. Antallet arbeidsløse som er registrert har ikke økt mange fordi det har vært en nedgang i den aktive befolkningen, eller de som har muligheten til å arbeide.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Sammenlignet med resten av Andalucía, har Malaga ikke gjort det altfor dårlig. De tre provinsene har mer enn 40 prosent arbeidsledighet er: Almería, Huelva og Jaén. Bare Sevilla og Cordoba, med 33,10 prosent og 33,29 prosent, har lavere arbeidsledighet enn Malaga.
Leave a Reply

Your email address will not be published.