6 topp fordeler med solcelleanlegg i Spania

Flere og flere nordmenn i Spania ser fordelene ved å kunne produsere egen strøm med solcelleanlegg. Kombinert med at solcelleteknologien stadig blir bedre, billigere og mer tilgjengelig, har mundighetene lagt alt til rette for at solenergi vil vokse betydelig i årene som kommer. Her tar vi for oss seks topp fordeler med solcelleanlegg i Spania.

Solceller finnes i mange varianter, men det vanligste er å montere dem oppå eksisterende tak. Skal du skifte tak eller bygge nytt hus, kan det være et godt alternativ å velge integrerte solceller. Med riktig kompetanse og utstyr er det raskt å installere et solcelleanlegg. Montering for små privatanlegg tar en dag, mens større anlegg tar rundt en uke.

#1 Solskatten for solcelleanlegg er fjernet i Spania

Det spanske ministerrådet har vedtatt et nytt kongelig dekret om selvforbruk som offisielt fjerner den såkalte solskatten på solcelleanlegg, samt administrative hindringer pålagt for selvforbruket. Solskatten på solenergi (“impuesto al sol”) ble introdusert i 2015 av den tidligere Rajoy-regjeringen. Les mer om Spania fjerner kontroversiell solskatt

#2 Være selvforsynt med strøm med eget solcelleanlegg

Med et solcelleanlegg vil du være helt eller delvis selvforsynt med strøm. Mengden du produserer selv, kan du spare fra strømnettet. Jo høyere strømprisene blir, jo mer gunstig vil det være. Og produserer du egen strøm i perioder du også bruker mye strøm, vil du klare å holde forbrukstoppene dine nede. I Spania kan du velge en strømavtale som gir deg dyr strøm om dagen når du likevel har egen gratis strøm fra solcelleanlegget, og billig strøm om natten når du trenger strøm fra strømnettet.

#3 Solcelleanleggt produsere fornybar energi

Solcelleanlegget vil sørge for at du får fornybar strøm i stikkontakten din. Selv om strømmen som produseres i Spania nesten kun er fornybar, er det ingen selvfølge at strømmen du kjøper er det. Spania eksporterer og importerer strøm fra andre land, og CO2 bryr seg lite om landegrenser. Det betyr at strømmen du kjøper i verste fall kan komme fra kullkraftverk i andre deler av Europa. Med et solcelleanlegg er du garantert at strømmen du selv produserer er fra en fornybar kilde.

Solceller fanger sollys og gjør det om til strøm. Dette er såkalt likestrøm, med annerledes spenning enn det som er i stikkontakten. Strømmen transporteres via kabler til en vekselsretter, som omformer «solstrømmen» til vanlig stikkontaktstrøm.

#4 Økonomisk lønnsomt hele året

Selv om det kan være vanskelig å beregne den nøyaktige lønnsomheten til et solcelleanlegg, så er det økonomisk lønnsomt på lang sikt. Prisene på solceller har sunket med 60 % de siste ti årene, og prisene fortsetter å synke. Det er grunn til å tro at strømprisen vil øke i fremtiden. Blant annet på grunn av de store endringene strømmarkedet skal gjennom, og fordi strømnettet skal oppgraderes for hundrevis av milliarder i årene som kommer.

#5 Solcelleanlegg er nesten helt vedlikeholdsfrie

Et solcelleanlegg krever nesten ingen vedlikehold. Solcellepanelene har en levetid på 25-30 år, og inverteren (som konverterer likestrøm til vekselstrøm) må kun byttes 1-2 ganger i løpet av disse årene.

#6 Et solcelleanlegg vil øke verdien på boligen din

Monterer du et solcelleanlegg på taket for oppvarming av hus eller basseng, vil det regnes som en forbedring av boligen din. Det gjør den mer attraktivt for potensielle kjøpere dersom du skal selge huset i fremtiden. Solcellepaneler vil også øke eiendommens energimerking.

Vurderer du Solcelleanlegg i Spania?

Vurderer du solcelleanlegg eller solcellepaneler til din bolig i Spania?. Vi i Spania24 samarbeider med gode norske og utenlandske bedrifter i Spania, som tilbyr de de beste løsningene innen solcellanlegg og solcellepanel. Les mer om solcellepanel i Spania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *