5 Topp aktiviteter i Spania under Covid-19

Tips om ting du kan gjøre i Spania i disse koronatider som inkluderer sosial distansering og omtanke for hverandre? Vi har tatt hjelp fra våre fantastiske lesere, og samlet ti forslag til aktiviteter i Spania som er skreddersydd for deg!

Nå som badesesongen er over, og det begynner å bli litt frisk om morgenen, og etter at solen er gått ned, er det fortsatt mye spennende å oppleve i vakre Spania. Covid-19 setter sine begrensninger, men hva gjør no det når det er så mye annet å finne på.

#1 Tid for mat

Det er snart jul, og tid for mye god mat og drikke. Finn en morsom oppskriftsbok og prøv nye spanske oppskrifter du aldri har smakt før. Eller les deg opp på nettet og finn en del oppskrifter, og la familien vere med på å bestemme hva dere skal lage først. Du kan for eksempel diske opp med hjemmelaget tapas med oliven, spekepølse, manchego, kjøttboller, ferskt brød og aioli. For inspirasjon les tradisjonelle spanske oppskrifter som barna vil elske.

#2 Tid for tur

Spania har mer å by på enn sol, vakre strender og store turist attraksjoner. For dem som liker å bevege seg litt, tilbyr fjellene og kysten fantastiske muligheter som burde friste mange nordmenn. Her kan en oppleve en spennende flora, dramatisk natur og spor etter flere tusen års kulturhistorie. Går man tur i fjellet er det lett å holde avstand til andre, og samtidig får man god mosjon og frisk luft. Perfekt når man har sittet mye inne og trenger forandring. Det finnes mye god info om turer i Spania, her for eksempel er en guide til 12 Topp gåturer på Costa Blanca.

#3 Tid for spill

Selv om du er i Spania er det ingenting som er bedre etter en lang gåtur og komme hjem, fyre i peisen, lage kakao, og finne frem noen fine spill som samler hele familien rundt bordet. Brettspill som Monopol, Ludo, og Stor i kjeften er supermorsomt.

Hvis du er alene og søker underholdning, er det bare å ta opp telefonen og finne noen gode alternativer, det finnes et hav av gratis spill sider, og vil ha litt ekstra spenning prøv lykken med f.eks black jack, mulighetene er mange.

#4 Tid for opppussing

Du har sikkert tenkt tanken mange ganger at når du får tid skal du pusse opp hjemmet ditt i Spania. Den tiden er kommet, og nå som vi må holde oss litt på avstand fra hverandre er det den perfekte tiden å starte. Du trenger slett ikke sette i gang total oppussing for å få karakter, personlighet og egde. Noen konkrete, enkle grep gjør mye av jobben. Sett deg ned og skriv en liste over hva du trenger for hvert rom du ville pusse opp, ta turen til f.eks Leroy Merlin hvor de har det aller meste. Lykke til!

#5 Tid for et familie prosjekt

Et godt tips for hele familien er å lage en personlig bildevegg. Samle alle bildene som betyr noe spesielt for deg. Legg dem på gulvet som et puslespill. Print ut noen tøffe bilder fra nettet eller riv ut av blader og plasser i puslespillet. Tilsett postkort, en gammel plakat eller annet som sier noe om deg. Gjerne en gjenstand. Leier du bolig og kan ikke lage så mange hull i veggen, kan du lage din egen bildevegg på en plate, og deretter henge den opp.

Mulighetene er mange, det gjelder bare å tilpasse seg situasjonen, og finne aktiviteter som du vil gjøre selv eller sammen med familien. Selv om de store turistattraksjonene i Spania er stengt, har landet plenty å tilby både store og små gjennom hele året.

Leave a Reply

Your email address will not be published.