5 tips for en god familieferie

Når vi begynner å planlegge neste familieferie, ser vi vanligvis etter destinasjoner som passer ønskene våre men som også passer budsjettet vårt. Vi ønsker som oftest å få mest mulig for pengene uansett hvor vi går.

Vi må imidlertid passe på at vi ikke blir for oppslukt av økonomi, aktiviteter og muligheter knyttet til en tur, da vi så fort kan bli skuffet om vi ikke finner en tur som oppfyller alle våre krav og forventninger.

For å få en god familieferie, må vi selvfølgelig huske å nyte den, og for å få mest mulig ut av det har vi samlet 5 tips slik at du kan få den beste familieferien.

1. Velg en god base

Det kan være veldig fristende å hoppe rundt og se så mye som mulig, men avhengig av hvor langt du reiser og hvor lenge du må være borte, kan det også være viktig å velge en god base. En god base kan enten være et godt hotell eller en kul by hvor du kan tilbringe noen dager til i starten eller slutten av ferien, slik at du kan lande skikkelig i ditt nye reisemål eller fordøye ferieopplevelsene før du reiser hjem.

I tillegg betyr det også at avhengig av hvordan man reiser som person. Avhengig av hvordan du er som person eller hvordan du har lagt ferien til, kan det være utrolig viktig å ha et godt sted å bo hvor du kan slappe av etter en god ferie.

2. Vær fleksibel

En av de viktigste reglene når du reiser er å være fleksibel. Man må alltid være åpen dersom muligheten for at noe ikke alltid går slik man ønsker. Det kan være veldig store forskjeller mellom kulturer.anskje er trafikken forskjellig, maten forskjellig, og det kan være forskjell på høflighet og frekkhet i ulike land. Husk å være åpen, sette pris på forskjellene og opplevelsene, og vær klar over at planene dine kan endre seg.

3. Undersøk reisemålet ditt hjemmefra

Selv om det kan være fint å være fleksibel, er det ofte også lurt å undersøke reisemålet ditt, slik at du har en ide om hva du vil se og oppleve eller hvor du vil spise. Det siste er ofte en god idé, da de gode restaurantene ikke alltid kan ha plass uten reservasjon. Du kan ofte også spare penger på ting som hoteller og parker hvis du kjøper billetter på forhånd eller på nett. Ønsker du inspirasjon til gode familieferier i Norge, kan du holde deg oppdatert på de siste aktivitetene hos Visit Norway.

4. Sett et feriebudsjett

En stor del av å ha en god familieferie er at du har kontroll på budsjettet og føler at du har overskudd til å gjøre det du vil. Sett et godt feriebudsjett for familien slik at du vet ca. hvor mye du kan bruke i løpet av dagen. Sånn kan du få oversikt over hvor mye penger du kan bruke på overnatting, mat og opplevelser – kanskje til og med hvor du kan tillate deg å tilføre litt luksus. Trenger du hjelp til å sette et godt familiebudsjett, les mer her.

5. Involver alle i familien

I stedet for å ha bare én person i familien som planlegger og bestiller de tingene dere ønsker, prøv å inkludere hele familien. Spør dem hvor de vil dra eller spør barna hva de vil ha – gi dem om nødvendig et valg mellom ulike alternativer innenfor budsjettet ditt, eller snakk med partneren din om hva dere ønsker å oppleve av de ulike alternativene dere har. Det kan være at noen av dere vil på campingferie, mens andre vil på badeferie. Med litt planlegging, kan dere kanskje dere finne noe som har begge deler.. Det vil få hele familien til å følge seg inkludert i ferien, slik at alle har en liten ide om hva de skal gjøre i ferien.

Å planlegge en familieferie kan være vanskelig og dyrt. Vær i forkant av planleggingen og familiebudsjettet ditt, slik at du kan ha en best mulig familieferie. Det viktigste er i grunnen bare at du velger det som passer deg og din familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.