5 regler for nakenhet på strendene i Spania

Å kunne komme til stranden og ta av alle sine klær er det mange som har ventet på når de ferierer i Spania. Å være helt forent med naturen, og kunne føle vann, sol, og den varme sanden over hele kroppen, er blitt aktraktivt for spanjoler og turister fra hele Europa. I Spania er naturisme teoretisk sett lovlig på alle strender.

Men kanskje andre folk har et problem med tyngdekraften og dens effekt på kroppen din. Eller kanskje du har et problem å være omgitt av folk som ikke dekker sine blankeste områder på kroppen. Det å vise respekt for andre strandløver er den viktigste regelen på stranden, fordi det siste du ønsker er å fornærme noen.

5 regler for nakenhet på strendene i Spania

#1 Se rundt deg og se hva lokalbefolkningen gjør

For kvinner, er det å være toppløs på spanske strender den mest normale ting i verden. Det betyr ikke at menn kan la sin fløyte danse fritt i vinden. Gjør du dette, kan du forvente reaksjoner, så se deg rundt uten å stirre på hvordan folk på strendene er kledd. På de fleste strender er det skilt som forteller deg om reserverte plasser for nudister.

#2 Besøk de reserverte strendene for nudister

Det er mange uoffisielle nudiststrender i Spania, og noen offisielle godt kjente for naturister. Her kan en sprade rundt naken og møte likesinnede, for mange drømmer jo om å kaste klærne å spasere rundt i full mundur uten å føle seg beglodd. For mange er det den mest naturlige ting i verden å være naken ute, og de synes det gir en frihetsfølelse. Her er en guide til noen av de bedre nudiststrendene på Costa Blanca, og her fikker du 10 topp nudiststrender på Gran Canaria.

#3 Ikke besøk barer eller restauranter med rumpen bar (heller ikke toppløs)

Ansatte ved lokale barer og restauranter som ligger narliggende til nudiststrendene sier “Vi har sett alt før.” Og det er greit å gå rundt i badetøy så lenge du har på deg i det minste noe. Men når du sitter i en bar eller på en restaurant vil skjorte, shorts og flip-flops gjøre alle glade.

#4 Respekter folks privatliv

Dele en strand med likesinnede mennesker betyr ikke at du kan legge deg tett opptil dine naboers aller helligste. Naturister stort sett er ikke på nudist strender for å vise frem sin stolthet. Så, litt plass mellom deg og andre er en rimelig god ide.
Og for all del, ikke ta bilder av andre som du ikke kjenner.

#5 For din egen komfort, bruke solkrem

Det er krystallklart at du ønsker å få en brunfarge på hver eneste centimeter av kroppen din. Men når du er fra nordlige land, er huden din ikke vant til å få så mye sol. Får en solbrenthet på (vanligvis) skjulte kroppsdeler vil det bli verre enn bare ubehagelig. Beskytt dine sensitive deler med en naturlig aloe vera krem, og ikke hold dine edle deler direkte mot solen. Du kan få tak i aloe vera hvor som helst i Spania. Men ta en nærmere titt på ingrediensene, og bare kjøp et produkt med nesten 100 prosent aloe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.