4 Tips for en sikker Blogg

Å sikre din blogg er en av de viktigste tingene du trenger å gjøre. Å skrive godt innhold og markedsføring er avgjørende,  men hvis bloggen din ikke er sikret kan du miste alt over natten. Her kommer fire  tips for en sikker blogg.

#1 Backup

De som driver med datasikkerhet i denne bransjen sier at hvis noen absolutt vil bryte seg inn på bloggen din i det formål å ødelegge den eller slette den så klarer de det med nok tid og innsatsvilje. Ingen blogg eller nettsider kan bli laget hundre prosent sikker. Hvis dette er tilfelle er ditt første forsvar å ta backup av din blogg regelmessig. Hvis du har hatt innbrudd på serveren din, og alt er blitt slettet så kan du da laste alt innholdet tilbake i løpet av noen minutter.

Så husk å ta backup av din blogg ofte. ( helst daglig ), og lagre din backup på to ulike lagringsenheter slik at ikke innbruddstyven kan finne og slette denne også.

#2 Endre Admin brukernavnet

En av de mest vanlige måtene for å bryte seg inn på en blogg eller nettside er å bruke et automatisk passord script. Men da er innbruddstyven avhengig av å vite brukernavnet. Ettersom alle wordpress installasjoner har admin som standard er det stor sjanse for at det holder for å kunne bryte seg inn på bloggen eller nettsiden din. Så å endre brukernavnet admin til noe annet er et veldig viktig steg for en sikker blogg.

For å endre brukernavn fra admin så tar du å oppretter en ny bruker med alle administrator rettigheter. Så logger du deg på med den nye brukerens brukernavn og passord og sletter admin brukernavnet. Hvis du har publisert blogginnlegg under brukernavnet admin så vill WordPress spørre deg om du ønsker å flytte disse til den nyopprettede brukeren.

#3 Skjul hvilken WordPress versjon du bruker

Som standard så viser WordPress dine lesere hvilken WordPress versjon du bruker. Denne informasjonen kan bli brukt mot deg fordi hackerne eller innbruddstyven vet hvilke sikkerhets hull det finnes i hver enkelt WordPress versjon.

Hovedregelen sier at jo mer du annonserer til verden hvilke system du bruker, jo lettere er det å bryte seg inn på bloggen din.

Å gjemme denne informasjonen er ikke vanskelig. Det du først må gjøre er å deaktivere “generator” meta tag. Dette gjøres ved å legge til følgende kode i functions.php filen på ditt theme eller design:

function hide_wp_vers()
{
return ”;
}
add_filter(‘the_generator’,’hide_wp_vers’);

Husk readme filen
Det er også en annen plass hvor hackere og innbruddstyver kan finne din wordpress versjon, og de fleste glemmer å gjøre noe med dette. Det er readme filen som kommer med automatisk i alle wordpress installasjoner.  Slett filen fra serveren din.

4. Oppdater til nyeste WordPress versjon

WordPress er et program med åpen kildekode, så det betyr at denne kildekoden er offentlig og hvem som helst kan ha tilgang til den. Hackere går igjennom den og ser etter sikkerhets hull. Noen ganger finner de det, men WordPress reagerer raskt og lanserer en oppdatert versjon som er beskyttet mot nye angrep fra hackere og innbruddstyver.

Hvis du alltid kjører den nyeste versjonen av WordPress, så vil du minimere sjansene for at du vil få noe problemer. Så oppdater alltid til nyeste WordPress versjon når du får melding om at dette er lansert.

6 thoughts on “4 Tips for en sikker Blogg

 • July 5, 2010 at 8:39 am
  Permalink

  Oi, dette viste jeg ikke, takk for gode tips. På tide å ta backup og sikre bloggen min ja.

  Ha en fin sommer

 • July 5, 2010 at 8:44 am
  Permalink

  Best å være på den sikre siden ja. Neste gang du kommenterer så husk å legg inn adressen til bloggen din og kryss av i Commentluv feltet. Da vil ditt siste blogginnlegg vise på kommentaren din.

  Ha en fin sommer du også.

 • July 8, 2010 at 10:03 pm
  Permalink

  Her omtaler du et meget viktig emne, Sigve. De fleste er ikke klar over hvor enkelt det kan være å komme seg inn i publiseringsløsninger som WordPress og Joomla. Anbefaler også å ikke bruke “logiske” brukernavn og passord – altså ikke sitt eget, kona eller barnas navn og fødselsdatoer.

  Ha en strålende sommer:)

 • July 28, 2010 at 12:55 am
  Permalink

  Er dere forresten sikre på at denne koden;

  function hide_wp_vers()
  {
  return ”;
  }
  add_filter(‘the_generator’,’hide_wp_vers’);

  -er riktig? Jeg fikk en eneste stor feilmelding da jeg la den inn!

 • January 11, 2011 at 6:39 pm
  Permalink

  Hei, Takk for nyttig og bra artikkel. Det var noen ord jeg ikke forstod (fordi jeg er ny bloggverden regner jeg med)
  Disse ordene (limt de nedest) skulle jeg gjerne hatt en forklaring på. Evt finnes det en (kort/enkel) artikkel som tar for seg de vanligste begrepene innen for blogg verden? Der alle basic ordene er forklart? Håper på svar. Mvh Line

  utomatisk passord script.

  “generator” meta tag

  Husk readme filen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *