3 hete tips for få en spansk-inspirert hage

Vi nordmenn elsker Spania – spansk mat, spansk kultur, spansk atmosfære og stil. I Spania er uteplassen et hellig område, og når det kommer til hagestil er spanske hager bygget som et pusterom fra de varme middelhavssomrene. Ønsker du å få en liten del av Spania hjem til deg? Her får du 3 tips til hvordan du kan skape den spanske opplevelsen i ditt eget hjem og bringe et snev av den iberiske halvøya til hagen din.

Spansk hagedesign er sterkt påvirket av tidlig romersk arkitektur. Hagestilen er ofte preget av utsmykkede fliser og søyler, dekorative hagemøbler, samt livlige pastellfarger. I tillegg bugner det av friske planter, blomster og romantiske hageområder med hagebenk.

1. Få den spanske atmosfæren med lekre solsenger

Spanske hager er designet for å brukes som en utvidet, åpen stue, hvor man kan slappe av hele dagen. Noe som er nettopp denne avslappende vibben vi er ute etter. Et sentralt element for å få den spanske atmosfæren hjem til ens egen hage er en lekker solseng av god kvalitet. En god solseng og sangria i glasset gir oss virkelig sydenfølelsen og rom for å late oss litt i varmen. Hvis du vil ha en moderne, men allikevel enkel stil som vil la deg drømme deg ned til hvite sandstrender, vil en solseng i tre med kremhvite detaljer passe perfekt. Har du en hage som bugner av grøntområder og planter, kan du skape kontrast med en svart solseng. Det vil gi en både moderne og luksuriøs stil, og gi deg følelsen av at du ligger å nyter solvarmen ved din spanske villa med koloniarkitektur.

2. Skap romantiske vibber med en hagebenk

En hagebenk er virkelig et element med en velkommen funksjon i hagen. I spanske hager med naturskjønne omgivelser er hagebenker fast inventar. Plasser hagebenken et sted hvor du ønsker å fremheve en utsikt, eller et sted som er perfekt til romantikk eller avslapning. Hagebenker gir uteplassen en ekstra dimensjon og skaper en eventyrlig sommerstemning. For den ultimate spanske følelsen bør du gå for en livlig farge på hagebenken, slik som for eksempel rosa pastell, som vil gi uteplassen et nydelig blikkfang. Ønsker du å fremheve den typiske spansk-romerske arkitekturen med romantiske dekorasjoner, vil en svart hagebenk i svart aluminium med dekorative detaljer være et perfekt valg.

3. Det helt riktige spanske hagedesignet

Innred hagen med nydelige blomster og planter for en eksklusiv og sommerlig følelse som vil la deg nyte et snev av Spania i din egen hage. I tillegg til komfortable og iøynefallende utemøbler, kan du dekorere hagen med nydelig belysning, små grusstier, og dekorative gjerder eller andre pyntegjenstander, som er typiske spanske hageelementer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.