3 design tips for å gjøre et lite bad bedre

Selv om du har et lite bad, er det fortsatt mye du kan gjøre for å få plass til alt av fasiliteter som du vil ha. Her kommer tre design tips for å gjøre et lite bad bedre.

Utfordringene med et lite bad er ofte at man skal finne plass til toalett, bidee, dusj, vask, og gjerne et frittstående badekar hvor du kan nyte kvelden etter en hard arbeidsdag med et glass vin. I tillegg må man ha nok skapplass til håndklær, og hygieneartikler.

Små bad kan virke som en vanskelig designoppgave å ta på seg. Å lage et funksjonelt og oppbevaringsvennlig bad kan være akkurat det du trenger. Hvert designelement i et lite bad bør ha en hensikt og være funksjonell på en eller annen måte.

#1 Nok skapplass

Skapplass er en av de viktigste tingene man trenger på et bad, og her kan benytte seg av skap og hyller hvor man kan fremheve det man vil at andre skal se, som flotte håndkler, blomster, saper osv. Og i lukkede skap lagrer man hygieneartikler og lignende. Skap under vask, og tynne skap som går fra gulvet og helt opp til taket er plassbesparende, og gir samtidig god lagringsplass. Se porsgrundbad.no for flere skapplass ideer.

#2 Funksjonalitet

Funksjonalitet er nøkkelen til et lite bad. Små rom kan lett føre til uønsket rot, så sørg for at du bare legger til designelementer som er funksjonelle. Ikke legg til knick-knacks eller objekter som ikke tjener et formål.

Oppbevar bomullsbolter og vattpinne i glassglass på flytende hyller. Installer en klemme under vasken. Minimer diskplass ved å lagre (i stedet for å vise) personlige produkter. Legg stabelbare kurver under skap og over vaskemaskin / tørketrommel.

#3 Planlegg dine fargevalg

Når det er på tide å male, må du sørge for at du har planlagt fargepaletten. Husk at det å male en vegg med en aksentfarge tar tid. Bruk nøytrale farger slik at ditt bad føles rolig og estetisk behagelig. Lag en nøytral fargepalett for å danne grunntemaet på badet ditt. Bruk teksturer og mønstre i nøytrale toner for å legge til kreativitet og dybde. Husk at fargen hvit er knyttet til renslighet.

Et alternativ til maleri er å legge til farger ved å vise fargerike håndklær, badefliser, tepper eller til og med klær for å skape din egen stemning og stil. Vis stilige såpefat og tilbehør for et designer touch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.