17 ting du bør oppleve i Malaga

Malaga er en by som ofte blir oversett av turister. Selv om millioner av turister ankommer Malaga internasjonale flyplass, er for mange Malaga blitt et transittpunkt, folk har en tendens til å passere gjennom på vei til Costa del Sols mest populære destinasjoner. Det er en skam, byen Malaga er en vakker, veldig spansk og en veldig tradisjonell by. Det er mye å se og oppleve i Malaga i Spania, og her tar vi for oss 17 ting du bør oppleve i Malaga

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa del Sol

#1 Gibralfaro Castle og Alcazaba


Ett sted jeg elsker å besøke er slottet Gibralfaro fra det 14.århundre. Der kan du nyte den vakreste utsikten over byen. Fra her anbefaler jeg å vandre langs veggen som forbinder slottet med hager, fontener og den vakre gårdsplassen til Alcazaba. Vil du oppleve solnedgangen er dette et nydelig sted.

#2 Prøv den søte Malagas vin


Det er to flotte steder i Malagas gamleby hvis du ønsker å prøve de beste lokale viner eller spise de mest autentiske lokale retter. Prøv den stemningsfulle vinbaren, El Pimpi, på ettermiddagen eller sent på kvelden for et glass søt Malaga vin. Det er typisk gammel Malaga bar og restaurant, full av gamle fliser, tønner og signerte bilder av kjendiser som har besøkt stedet gjennom årene. Et annet favorittsted er La Casa del Guardia eller ‘The Guard’ som er den eldste kroen i Malaga. Les også om severdigheter i Malaga#3 Picasso Museum


Pablo Picasso ble født i Malaga, og det er et museum dedikert til ham i Palace of Condes de Buenavista, en renessansebygning dekorert med mauriske elementer som har blitt restaurert i en moderne stil. I museet kan du se mer enn 200 malerier, tidlige akademiske studier og re-hjemkomsten av gamle mestere ved en av de største malerne i det tjuende århundre. Mens du er der kan du kikke inn i kjelleren som har rester av fønikiske Malaga (7. århundre f.Kr.) og spor av romersk arkitektur.

#4 Spis grillede sardiner og ta en svømmetur på stranden


En annen av mine favoritter i Malaga er det gamle fiskedistriktet El Palo, hvor jeg elsker å gå og spise Espeto de Sardinas (grillede sardiner) eller pescaito frito (stekt fisk) – som begge kan bli funnet på noen strandbarer her. Grillede sardiner er den mest typiske retten i Malaga, som består av seks sardiner på en pinne, stekt på glørne av bålet på stranden. Kostnaden er rundt € 5-15. Hvis du ønsker å sitte ned og ha et skikkelig måltid, prøv restauranten Palo El Tintero, et unikt sted hvor servitører passerer rundt bordene for å auksjonere hver tallerken. Etter måltidet kan du nyte en svømmetur fra en av strendene i Pedregalejo, et trendy område kjent for Malagas lokalbefolkning for sin vennlige og avslappet atmosfære. Jeg liker å avslutte dagen min her, stopper på stranden og nyte en kald drink på en av de lokale strandbarene.

#5 Manquita – Malaga-katedralen


La Manquita er et elsket symbol for byen, som ble grunnlagt i det 15. århundre. Sitt kallenavn, som brukes av alle i lokalbefolkningen, betyr “en væpnet kvinne”, fordi det sørlige tårnet aldri ble ferdig. Legendene hevder at finansieringen for katedralens ferdigstillelse ble donert til kolonistenes sak under den amerikanske uavhengighetskrigen. Catedral de Malaga er byens største og viktigste kirke. Katedralen har også et museum som er verdt å se. Åpent hele uken med unntak av søndager.

#6 Fiesta i august i Malaga

I to uker, mens resten av Solkysten har det travelt med å varte opp turistene, opphører det meste arbeid i Málaga, for nå er det tid for fiesta! Málagas innbyggere, los Malagueños, går på byen til langt ut i de små timer, spiser tapas, drikker sin lokale vin og lytter til alle musikerne. I utkanten av Málaga settes det opp en «fiestaby» hvor firmaer og de mer velhavende leier en Casita, dvs. en slags liten overdekket paviljong, og holder fest hver kveld i den 10 dager (og netter) lange fiestaperioden. I fiestabyens gater rir los Malagueños på hesteryggen med señoritaene bakpå i fullt flamencoutstyr.

#7 Shopping i Malaga


Elsker du å shoppe? I så fall vil området i og omkring Marqués de Larios bestemt være verdt et besøk. Selve gaten er utsmykket med skulpturer, og kikker man opp, utgjør de fine gamle bygningene med sine karnapper og balkonger en fantastisk kulisse og står i skjærende kontrast til de moderne butikkene på gatenivå. Larios har butikker for alle aldre og for folk med alle preferanser. Er du på jakt etter klær, sko, merkevarer, solbriller eller kanskje smykker, er hovedgaten og de gatene som løper parallelt med Larios svært smarte steder å besøke. Hva du enn måtte ønske å legge i innkjøpskurven din, så har du en svært god sjanse for å finne det i Málagas shoppinggate, Marqués de Larios. Les mer om shopping i Malaga

#8 Conception Botanical Garden


Jeg elsker dette stedet, det er en vakker oase av fred i byen som er et perfekt sted å ta en pause og for å slappe av. å sitte og lese i den frodige vegetasjonen, nyte de rolige stier og beundre de sjarmerende utsmykkede fontenene. Den har også en av de mest praktfulle tropiske og subtropiske hager i Europa. Entre er bare € 5,20, og for dette har du muligheten til å ta en guidet tur – noe som jeg anbefaler, fordi hagen har en flott historie. Les mer om Conception Botanical Garden

#9 Thyssen Museum


Thyssen museet åpnet i 2011, og har en enorm samling av spanske malerier fra det 19.århundre, men det jeg liker mest om det er bygningen, som har en nydelig indre gårdsplass og veldig stilig gavebutikk.

#10 Opplev folkelivet i Malaga


Folket i Malaga er kjent for å være åpen, vennlig, munter og gjestfrie, og jeg anbefaler å gå ut etter 22:30 for å se hvor sant dette er. Det beste stedet å gjøre det på er Mitjana Square i gamle sentrum av byen, som er fullpakket med mennesker og energi hver kveld. Bare møt opp og opplev folkelivet!

#11 Besøk Atarazanas markedet

Malagas sentrale markedet dateres tilbake til det 14. århundre. Til tross for sin fascinerende historie, er markedet et flott sted å gå for alle typer lokale råvarer. Oliven, oljer, fisk, frukt og grønnsaker. Det er virkelig en fest for sansene.

#12 Malagas senter for moderne kunst

Malaga senter for moderne kunst (kjent som CAC) huser en fantastisk samling av kunst fra det 20. og 21. århundre. Med kunstnere som Damian Hirst, Louise Bourgeois, og Olafur Eliasson. CAC Malaga er svært nær sentrum av Málaga, på venstre bredde ved munningen av Guadalmedina. Inngang er gratis.

#13 Montes de Malaga


Montes de Malaga er vel verdt turen. Beliggende bare noen få kilometer fra sentrum av Malaga, det føles virkelig som om du er i en egen verden unna maset i byen. Mange turstier, rasteplasser og tradisjonelle ‘Ventas’ (restauranter) er rekkefølgen for dagen. Det er det beste stedet å prøve en av de tradisjonelle matrettene “plato de los Montes.

#14 Malagas parker


The Center of Malaga er full av pittoreske torg og parker. Det gir en velkommen pause fra solen, og er en flott måte å tilbringe noen minutter å fange pusten mellom shoppingrundene. Paseo de los curas er en flott tur gjennom Malagas botaniske hager, som strekker seg langs strandpromenaden fra Alameda Principal. Tropiske, godt vedlikeholdte hager, fontener og lukten av appelsinblomst.

#15 Stranden


Ingen liste ville være komplett uten en omtale Malagas strender. Det er mange strender å velge mellom. Blant de mest populære er Playa Las Acacias, Playa de la Malagueta og Playa de la Misericordia. Alle tilbyr rikelig med fasiliteter, med barneparker, restauranter og strandbarer. For de som ønsker å gå videre, er strendene rundt Pedregalejo å anbefale. En av Malaga eldste “Barrios” tilbyr et vell av viker og strender, med massevis av underholdning for hele familien.

#16 Romerske amfiteateret


Det romerske teater, bygget i det første hundreåret etter Kristus, er det mest bevarte i Andalucía, og en ekte turistmagnet. Det romerske amfiteatret er Málagas desidert eldste byggverk, og i løpet av de ti siste årene har teatret hatt over 2,2 millioner besøkende. Teatrets historie strekker seg helt tilbake til ca. 100 år f. Kr. Det ble imidlertid ikke oppdaget og utgravd før i 1951. Den halvsirkelformede pulikumstribunen har en radius på 31 meter, og er 16 meter høy.

#17 Bilmuseum


Málagas bilmuseum. Biler er kanskje ikke det du forbinder mest med Spania, men her finner du en av verdens beste bilsamlinger, med alt fra Bugatti og Rolls Royce til historiske fortidsbiler som Delage og Auburn.

Til slutt et lite tips. Har du leiebil i Malaga eller privatbil er det et stort flott parkeringsanlegg midt i byen hvor det er gåavstand til det aller meste. Er ikke verdens billigste plass å parkere, men er supersentralt til det meste av opplevelser og serverdigheter i Malaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.