17 Mai feiring i Spania

17 Mai feiring i Spania. Er du i Spania og vil feire nasjonaldagen sammen med andre nordmenn? Flere steder i Spania arrangeres det 17 Mai feiring. På 17. mai pynter vi oss, spiser is, går i tog, spiser mer is, og leker. 17. mai er barnas dag, også i Spania.

Mange steder i Spania er det Sjømannskirken, de norske skolene eller ambassaden som står bak markeringen av dagen. Dette er en av de dagene som har størst oppmøte fra de norske miljøene. Mange nordmenn i Spania reiser langt for å være med på 17. mai fest, og det virker som om nordmenn i Spania opplever det som godt og viktig å være sammen akkurat denne dagen.

Program for 17.mai på Sjømannskirkene i Spania17 mai feiring i Torrevieja
Sjømannskirken i Torrevieja kan by på norsk feiring hele nasjonaldagen. Hele dagen er det feiring med nordmenn i Torrevieja. Fra flaggheising kl 8.30 i Sjømannskirken, tog med korps, underholdning i parken og leker, kaffe og kaker og underholdning tilbake i Sjømannskirken. Se program for 17 Mai feiringen i Torrevieja


17 Mai feiring i Albir og Villajoyosa
Ved Sjømannskirken i AlbirVillajoyosa blir det friluftsgudstjeneste klokken 10.15 på kirkeplassen i Alfaz del Pi og festgudstjeneste i Minnekirken klokken 11.00. I tillegg blir det annet 17. mai-program i Alfaz.


17 Mai feiring i Benalmádena og Fuengirola
Ved Sjømannskirken på Costa del Sol feires nasjonaldagen med to gudstjenester, tog langs strandpromenaden og feiring i kirken om ettermiddagen. I Benalmádena, Fuengirola og på Sjømannskirken.
Merk at kirken åpner kl. 14.30 denne dagen. Se program for 17.mai feiring på Costa del Sol


17 Mai feiring på Lanzarote
På Lanzarote inviterer kirken og Nordisk Forening Lanzarote til tog, feiring og spleiselag. Se program for 17.mai feiring på Lanzarote


17 Mai feiring på Mallorca
Sjømannskirken på Mallorca inviterer til tog og feiring på ettermiddagstid. Se program for 17.mai feiring på Mallorca


17 Mai feiring på Tenerife
På Tenerife blir det tog, pølser, brus, kaker og kaffe. Se program for 17.mai feiring på Tenerife


17 Mai feiring på Gran Canaria
Ved Sjømannskirken på Gran Canaria blir det gudstjeneste kl. 18.00 og feiring etterpå. Se program for 17.mai feiring på Gran Canaria

Hvorfor feirer vi 17.mai?

17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17. mai 1814. Dagen kalles også grunnlovsdagen. Norges grunnlov ble enstemmig vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll 16. mai 1814. Dagen etter, den 17. mai ble grunnloven datert og undertegnet av presidentskapet. Samme dag ble prins Christian Frederik valgt til norsk konge.

Nasjonaldagen markeres mer i Norge enn det som er vanlig i mange andre land, blant annet med barnetog. Mange sanger, som Ja, vi elsker og Fedrelandssalmen er spesielt knyttet til 17. mai. Under annen verdenskrig var det forbudt å gå i 17. mai-tog og å bruke fargene i det norske flagget på klærne. Ved frigjøringen 8. mai 1945 ble flagget derfor et ekstra sterkt symbol på Norges frihet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.