15 Topp Strender på Gran Canaria

Gran Canaria`s strender er alle forskjellige fra hverandre. Fra de travleste og mest kjente strender som i Playa del Ingles eller i Maspalomas, til små rolige strender som den i Puerto de Mogán eller Arguineguin. Reiser du med barn, står nok høye bølger og aktiviteter høyt på ønskelisten, eller vil du helst bare jobbe med brunfargen? Uansett hva du liker, her kommer en oversikt over 15 topp strender på Gran Canaria som er verdt et besøk.

Velkommen til den ultimate guiden til Gran Canaria`s strender. Uansett om du vil ha en strand med en solseng og parasoll tett opp til en strandpromenade med alle fasiliteter, eller en stand med svart lavasand, hvor du er helt for deg selv. Med totalt over 100 strender spredt over hele øya, skulle det ikke mangle på gode alternativer, uansett hva man liker.

Beste strender og strandområdene på Gran Canaria

Her tar vi for oss de beste strendene og strandområdene på Gran Canaria. Passer perfekt når du har tenkt deg på stranden sammen med venner og familie. Har man bil er det også mulighet for å reise litt rundt og teste ut de ulike vakre strendene som Gran Canaria kan tilby. Les også om 10 topp nudiststrender pa Gran Canaria

#1 Stranden i Maspalomas Gran Canaria

Maspalomas Strand Gran Canaria
Av alle strendene pa Gran Canaria, er denne stranden verdenskjent, spesielt for sanddynene i Maspalomas, og mange kjenner nok igjen bildet som nesten alltid er å se på forsiden av Gran Canaria guidebøker. Stranden har områder for hele familien.

#2 Stranden i Playa del Ingles Gran Canaria

Playa del ingles strand Gran Canaria
Dette er en stor strand, hvor det kan være litt vind til tider, spesielt etter klokken fire. Den har en promenade med mange butikker, barer, restauranter og det er mulighet for å leie jet-ski. Stranden er omgitt av hoteller, leiligheter, butikker, diskoteker. Dette er en av de beste strendene på Gran Canaria.

#3 Stranden i Meloneras Gran Canaria

Meloneras strand Gran Canaria
Ligger i et rolig område, ved siden av golfbanen. Stranden er ikke for stor, har et Røde Kors anlegg, og er koblet til Maspalomas stranden ved fyret. Promenaden har stort sett gode restauranter og mange klesbutikker.

#4 Stranden i Amadores Gran Canaria

Amadores strand Gran Canaria
Dette er en rolig strand med knapt noen bølger og flott for barna. Har massevis av barer og butikker, og er omgitt av to hoteller: Gloria Palace Royal, og Riu. Det er også et Røde Kors anlegg der.

#5 Stranden i Puerto Rico Gran Canaria

Puerto Rico Strand Gran Canaria
Denne stranden er lik den i Amadores, men litt større. Noen bølger og rolig. Den mest populære av alle strendene på Gran Canaria blant britiske turister. Det er noen få barer og butikker, men mindre enn i Amadores. En ny svømmehall bygges på promenaden.

#6 Stranden i Puerto de Mogán Gran Canaria

Puerto de mogan Strand Gran Canaria
Dette er en liten og rolig strand som ligger i Puerto de Mogán. De fleste som går der er turister. Ved stranden i Puerto de Mogán vil du finne en rekke restauranter og suvenirbutikker.

#7 Stranden i Anfi del Mar Gran Canaria

Anfi del Mar Strand Gran Canaria
Dette er en hvit sandstrand som ligger ved Anfi Beach. Det er en god idé å ha flipflops ettersom det er skjell på kysten som kan skade føttene. Du kan leie jet-ski, vannski, og dra pa båtturer herfra. Det er en av de mest populære strendene pa Gran Canaria.

#8 Stranden i Arguineguin Gran Canaria

Arguineguin Strand Gran Canaria
Dette er en liten strand med svart sand og er svært rolig. Perfekt hvis du vil slappe av i fred og ro uten mas og støy. Ellers er det lite å se rundt denne stranden for turister.

#9 Stranden Pozo Izquierdo Gran Canaria

Pozo Izquierdo Strand Gran Canaria
Dette er en av de mest forblåste av Gran Canaria`s strender, og er en favoritt for surfere og brettseilere. På toppen av stranden finnes det en surfeskole og et par utstyrsbutikker.

#10 Stranden i Taurito Gran Canaria

Taurito Strand Gran Canaria
Taurito har en liten strand som ligger under Lago Taurito badeland, mellom to hoteller. Du kan leie padlebåter, jet ski, eller spille volleyball. Det finnes også en minigolfbane ved inngangen til leilighetskomplekset.

#11 Stranden i San Agustin Gran Canaria

San Agustin Strand Gran Canaria
Dette er en liten strand, og det kan være ganske mye vind til tider. Den er sjelden overbefolket, og er en av de første strendene på Gran Canaria som ble populær blant turister, spesielt for skandinavere. Det er to Røde Kors anlegg her, en på hver side av stranden.

#12 Stranden Las Canteras Las Palmas de Gran Canaria

Las Canteras Strand Gran Canaria
Hovedstaden Las Palmas på Gran Canaria, har fire strender. Las Canteras blir ansett som verdens beste bystranden. Et flott sted for familier. Dusinvis av restauranter, iskrem butikker, suvenirbutikker, osv. Denne stranden har toaletter, dusjer, og Røde Kors anlegg.

#13 Stranden El Confital Las Palmas de Gran Canaria

El Confital Las Palmas Gran Canaria
En sand og steinstrand. Flott for fiske. Det er litt vanskelig å komme dit med bil, så man må gå gjennom en grusvei med mange humper, og det er kun ett kjørefelt som gjør det trangt for biler å passere hverandre. Best å parkere bilen og gå til stranden.

#14 Stranden Alcaravaneras Las Palmas de Gran Canaria

Alcaravaneras Strand Las Palmas
Denne stranden ligger foran havnen i Las Palmas. Vi anbefaler ikke å svømme her ettersom vannkvaliteten er ikke opp til akseptabelt nivå. Men stranden er perfekt for å slikke sol, og Alcaravaneras stranden er en favoritt for alle sandvolleyball elskere.

#15 Stranden La Laja Las Palmas de Gran Canaria

La Laja Strand Las Palmas Gran Canaria
Ligger nær utkanten av hovedstaden ved siden av motorveien. Denne stranden har svart sand, og er en rolig strand uten alt for mange mennesker. Vi anbefaler ikke denne stranden for barn på grunn av grov sjø og sterk vind. Det er ingen Røde Kors anlegg.

Tips oss om dine favoritter som ikke er med i denne oversikten. Slik at vi kan legge dem til. Takk for hjelpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.