130 000 besøkende i “Smurfe-byen”

De 250 innbyggerne Júzcar i Málaga (Andalucía) bestemte seg for å sette den lille byen på verdenskartet. De malte alle husene blå og kalte seg “Smurfe-byen”.

Tekst: Bente Puig

Byen ble av Sony dermed kåret til verdens aller første smurfe-by i 2011 i forbindelse med lanseringen av 3D-filmen “Smurfene”.

Siden da har 130 000 personer besøkt byen, noe som har økt den lokale økonomien og resultert i forbedringer av infrastruktur og servicetilbud til turister. Ordfører David Fernández er fornøyd med resultanene og mener initiativet gir fremtidshåp for den lille kommunen.

Den blåmalte byen har det siste året har hatt økt sysselsetting, og nye forretninger med Smurfene som hovedpersoner har åpnet, samt flere aktiviteter i forbindelse med smurfene arrangeres. Flere forretninger skal åpnes før sommersesongen setter i gang

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler