13 Tips for den perfekte feriebolig i Spania

Er du på jakt etter den perfekte feriebolig i Spania? Vi skal i denne artikkelen ta for oss hvordan finne din drømmebolig, samt gi deg tips og råd på veien som vil sørge for at alt går som planlagt enten du skal kjøpe eller leie feriebolig i Spania. Her kommer 13 tips for den perfekte feriebolig i Spania.

Nordmenn elsker Spania fordi det er enkelt og rimelig å reise dit, landet har et fantastisk klima året rundt og det har en spesiell vestlig kultur. Folk velger feriebolig i Spania fremfor i noe annet land som reisemål for pensjonisttilværelsen, som investering, som feriebolig eller bare for å slippe unna kulden.

Spanias store antall regioner, byer og kulturer har noe for enhver smak: fra de solfylte favorittene Albir, Alfaz del Pi og Torrevieja på Costa Blanca, eller Malaga, Fuengirola og Torremolinos på Costa del Sol, til øyene Gran Canaria og Mallorca, og til storbyene Barcelona og Madrid for dem som liker kultur.

Kjøp eller leie av feriebolig i Spania

Det er mange grunner til at folk kjøper eller leier feriebolig i Spania. Mange velger å kjøpe en villa eller en feriebolig som de kan leie ut til andre feriegjester deler av året. Disse befinner seg som oftest på de mest populære turiststedene, som Costa Blanca, Costa del Sol, Gran Canaria eller Kanariøyene.

Forretningsfolk velger ofte eiendommer i, eller i nærheten av en av de store byene. Økonomien i Madrid, Barcelona og Valencia er fortsatt relativt sterk. Noen mennesker synes til og med det er enklere og billigere å bo fast i Spania og pendle til andre steder i Europa i forbindelse med jobb. Større byer i Spania har raskt Internett, noe som gjør det mulig for mange å leve ut drømmen om å bo i Spania og samtidig ha en jobb basert et annet sted.

Eiendomsmarkedet i Spania ble hardt rammet av den økonomiske krisen. For dem som vurderer å kjøpe eiendom i Spania, er dette en fordel. På grunn av den relative styrken i andre europeiske lands økonomi og valuta kan kjøpere fra land utenfor Spania gjøre utrolige eiendomskupp. Er ditt drømmehus i Spania en villa med fantastisk havutsikt? En leilighet i hjertet av en middelalderby full av liv? Et bortgjemt sted på landet? Spania har alt du trenger.

Tips for kjøp og leie av feriebolig i Spania

1. Hvor finner man ferieboliger i Spania

Det finnes flere gode norske og utenlandske nettsider hvor du kan finne din drømmebolig i Spania. Vi har her i denne oversikten tatt for oss de mest brukte. Der vil du finne feriebolig til salgs og leie i hele Spania. Merk at de utenlandske sidene har mye mer til salgs og leie enn de norske, og prisene vil du kunne oppleve er lavere også.

Norske nettsider hvor du finner feriebolig i Spania
Finn.no – Leie og salg av feriebolig i Spania
Spaniasommer.com – Ferieboliger for salg og leie i Spania

Norske Facebook grupper for kjøp og salg av feriebolig i Spania

– Kjøp Salg og Utleie av Bolig Costa Blanca
Utleie – Kjøp – Salg bolig i Spania
Utleie av ferieboliger i Spania

Andre Facebook grupper av interesse
Vi som trives på Costa Blanca
Vi som trives på Costa del Sol

Utenlanske nettsider hvor du finner feriebolig i Spania
Kyero.com
Fotocasa.com
Idealista.com

2. Finn boligene du vil se innen du kommer til Spania

Bruk tid på eiendomsportalene og noter deg de boligene du vil se innen du ankommer Spania. Slik at du kan gjøre avtaler med de ulike meglerbyråene for visning av boligene du ønsker å se. Dette vil spare deg tid og vil gi deg muligheten å få flere visningsavtaler på samme dag.

3. Formidle dine behov til megler

Velg en megler som hører på deg og dine behov. Før man går til megler er det viktig å tenke over hva man ønsker av bolig. Hvor mange soverom og bad, prisklasse, område, og type hus. Sørg for å få formidlet dette, slik at megler er forberedt, og viser deg boliger som er innenfor det du er interessert i.

4. Meglererfaring er viktig

Benytt deg av et meglerfirma som har holdt på noen år, og som har god erfaring. Hvem som helst kan starte som eiendomsmegler i Spania. Da er det viktig at du ber om referanser fra tidligere kunder, og bruker tid på å sjekke om eiendomsmegleren er seriøs. Er du norsk er det også en stor fordel å velge en norsk eiendomsmegler.

5. Hold deg til budsjett

Mange eiendomsmeglere i Spania viser dyrere boliger en hva du har brukt for. Dette for at kunden skal strekke seg litt ekstra, og for at megler skal få mest mulig provisjon ut ifra hvert salg. Det er vanlig at eiendomsmeglerne kun har provisjon på salg, og ingen fastlønn.

6. Ingen åpen bud logg

Det er ikke vanlig å føre logg over bud i Spania. På den måten er det ingen måte du som kjøper kan kontrollere om det faktisk er et reelt bud som er gitt til selger eller fra banken. Derfor skal man aldri gi bud ut ifra hva andre har gitt, men ut fra hva du som kunde og megler mener det er mulig å få boligen for. Begynn lavt uansett.

7. Dokumentasjon heftelser

Viktig å få dokumentasjon på eventuelle heftelser på boligen. Husk at i Spania så følger gjelden eiendommen og ikke selgeren. Ubetalte skatter og avgifter vil du måtte overta, dersom det ikke sørges for at disse er oppgjort på oppgjørsdato. Krev å få alle kvitteringer samt garanti for at det ikke hefter lån på eiendommen.

8. Areal av boligen

I Spania er det ofte avvik på areal på skjøtet og hva som står i prospektet. Dette fordi at eiendomsskatten er fastsatt etter hvilken areal som står i skjøtet, og dermed er det mange som unngår å oppgi dette ved utbygging, selv om de har søkt og fått godkjent selve utbyggingen.

9. Taksering av eiendommen

Før kjøp bør du sørge for at det gjennomføres en takseringa av eiendommen. Det koster fra 3000-6000 norske kroner, men det kan være vel anvendte penger på en slik stor investering. Da vil du ha sikkerhet for i hvilken stand boligen din er i, og vet hva som er feil og eventuelt må utbedres. Låner du penger i banken til boligkjøpet, vil banken uansett kreve takts før lånet innvilges. Taksten vil da bli gjort av bankens egen takstmann.

10. Reguleringsplan for området

Be megler om å få utskrift av reguleringsplanen for det området du ønsker å kjøpe bolig. Det er ikke nok å se papirene på teknisk etat i kommunen. Spesielt viktig i uregulerte strøk. ( Rustica )

11. Visning med fagmann

11. Er det hus du har sett på som du er veldig interessert i, så be megler om en ny visning av huset, og be han ta med seg en fagmann som kan uttales seg om huset tilstand.

12. Passer området for hele familien?

Bruk tid på å se på boliger før du bestemmer deg for å kjøpe. Undersøk hva som finnes i området du ønsker å bo i, kommunale tilbud og aktiviteter for ungene. Husk at også i Spania kommer det en hverdag, og da er det viktig at du har det du trenger rundt deg.

13. Bolig med norsk standard

Husk at nordmenn flest vil ha en feriebolig etter norsk standard og med norsk tv. Det er mye til salgs og leie av ferieboliger i Spania, men det er kamp om boliger med norsk standard.

Artikler relatert til feriebolig i Spania

Eier du bolig i Spania?
Bolig SpaniaMange nordmenn eier hus eller leilighet i Spania. Ved et eventuelt arveoppgjør vil en da måtte betale arveavgift til Spania, og beregningen av denne er ikke helt som vi er vandt til i Norge. I denne utgivelsen tar vi for oss et tips i forbindelse med testamente og arv for boligeiere i Spania. I Spania er arveavgiften høyere enn i Norge. Det tas hensyn til arvemottagers familieforhold til avdøde, alder, om eiendommen er arvemottagers primærbolig o.l. Les mer om eier du bolig i Spania

Hvorfor kjøpe bolig og bosette seg i Albir
Bolig Spania2Skal du kjøpe bolig i Spania, men vet ikke helt hvor du ønsker å bosette deg? Da er du ikke alene, valg av bosted er svært avgjørende for din trivsel i Spania. Når man først skal investere penger i bolig er det viktig at man finner et sted hvor hele familien kan trives. For også i Spania kommer det en hverdag, og da er det viktig at man har det man trenger i nærheten. Les mer om hvorfor kjøpe bolig og bosette seg i Albir

Slik kjøper du bolig helt trygt i Spania
Bolig SpaniaDet har vært en betydelig prisnedgang på feriehus i Spania, og da snakker vi om rundt 40 prosent nedgang fra toppen i 2007/2008. Tidligere er det eldre som har stått fremst i køen for boliger i Spania. Nå får de konkurranse fra yngre kjøpere. Hytter og peiskos på fjellet i Norge blir byttet ut med feriebolig i varmere strøk. Her kommer noen gode råd på hvordan du kan kjøpe bolig trygt i Spania. Les mer om slik kjøper du bolig helt trygt i Spania

Selge bolig i Spania? Slik gjør du boligen klar for salg
Bolig SpaniaDet er mye til salgs av boliger i Spania. Faktisk så mye at det mange som opplever at de ikke får solgt boligen sin. Men har du en bolig med god standard er du heldig, for dette er mangelvare i de mest populære områdene i Spania. Problemet er ikke å finne kjøperne, de er det mange av, men det å finne gode nok boliger som tilfredsstiller kjøperens krav. Les mer om slik gjør du boligen klar for salg

Omkostninger ved kjøp av bolig i Spania
Bolig SpaniaKjøp og salg av bolig i Spania er regulert gjennom det spanske lovverket. I den forbindelse er det ved kjøp av bolig enkelte omkostninger som man må ta høyde for. I denne utgaven av boligspalten skal vi se nærmere på hvilke omkostninger man må regne med ved kjøpe av bolig i Spania. Når man har funnet en bolig man ønsker å kjøpe i Spania, må man betale et depositum som reserverer boligen slik at denne ikke blir solgt til andre. Dette skyldes at i Spania kan det være flere eiendomsmeglere som tilbyr samme bolig – såkalt “multi listing”. Ved signering av kontrakten er det vanlig å betale fra 10-35% av kjøpsprisen, avhengig av om det er brukt eller ny bolig. Les mer om omkostninger ved kjøp av bolig i Spania

Lån og finansiering av bolig i Spania
Bolig SpaniaKrisen i Spania har gjort boligmarkedet veldig attraktivt for kjøpesterke nordmenn, og mange drar til Spania for å finne seg en feriebolig. Vi skal denne gangen se på det som har med finansiering, og gå litt nærmere inn på to ulike alternativer som kan være aktuell for deg når du skal finansiere din spanske boligdrøm. Les mer om lån og finansiering av bolig i Spania

Finanskrise og feriebolig i utlandet
Feriebolig utlandetNesten hver tiende nordmann har eller har planer om feriebolig i utlandet, og spania er blandt favorittene. Finanskrisen rokker ikke på dette ønsket. God økonomi, gunstig rente og lavere priser i utlandet, mener If er forklaringen. Finanskrise til tross, fortsatt er det nesten hver tiende nordmann som har eller har planer om feriebolig i utlandet (9 %). 3 % har feriehus eller feriebolig i utlandet i dag, mens 6 % har planer om dette. Andelen er omtrent den samme som før finanskrisen. Undersøkelsen TNS Gallup utførte for If ble gjort i slutten av november. 933 personer er intervjuet, og resultatet gir et representativt bilde av Norges befolkning. – Vi er nok overrasket over resultatet med tanke på alt fokuset som har vært på finanskrisen. Les mer om finanskrise og feriebolig i utlandet

Hvorfor er det så populært å kjøpe bolig i Spania?
Bolig SpaniaSpania har mye å tilby; Det er et uendelig utvalg av utsøkte strender, førsteklasses golfbaner, rolige landsbyer for dem som ønsker fred og ro og et pulserende natteliv for festløvene. Legg til den uimotståelige spanske maten, og du har en destinasjon som har vist seg a være den mest populære blant bolig kjøpere i mange år. Når man først skal kjøpe bolig i Spania er det viktig at man finner et sted hvor hele familien kan trives. For også i Spania kommer det en hverdag, og da er det viktig at man har det man trenger i nærheten. Les mer om hvorfor er det så populært å kjøpe bolig i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.