12 Sommelier-godkjente verdens beste rødvin å kjøpe akkurat nå

Et stort glass rødvin inneholder mye flere ingredienser enn det kan virke ved første øyekast, spesielt hvis du spør produsenten. En lang liste med variabler – både miljømessige og menneskelige – som må justeres for at en vin skal balanseres, for ikke å snakke om unik nok til å stå på slike lister. Selv om vi kan føle oss tvunget til å se på gamle årganger når vi velger verdens beste rødvin å kjøpe nå, er det viktig å investere i nåtiden også. Å kjøpe yngre beste dessertvin kan være like tilfredsstillende som å lete etter eldre, vanskelig å finne flasker. Enten du ønsker å kjøpe en ung fersk rødvin å drikke nå eller en flaske som er mellom ett og 20 år gammel, her er våre sertifiserte sommelier-godkjente flasker (alle utgitt de siste fire årene) som vil stoppe tankeprosessen din.

Vi fordelte deltakerne på listen vår i henhold til prisen på flasken. På denne måten vil du vite hvilken av kvalitetsvinene som er billigst og hvilken som er dyrest.

12. Aslina, Umsasane rød blanding, 2019

Å kjøpe: 300 NKr
Sommelier-vurdering: 89%

Pionervinmakeren Ntsiki Biyela står bak Western Cape-perlen Aslin, som har blitt en favoritt blant sørafrikanske vinelskere fra hele verden. Landets første svarte kvinnelige vinmaker, Biyela, har vunnet en rekke priser for sitt arbeid opp gjennom årene, og hennes signaturblanding i Bordeaux-stil Umsasane har brakt hjem de fleste av Aslinas priser (og med god grunn). Aromaen av 2019 er fyldig og rund, med en varmende bukett og smaker av moden mørk frukt, kakao, bakekrydder, lagret vanilje og fin tobakk. Faktisk en av de verdens beste rødvin.

11. Kitá, Camp 4 Vingård Grenache, 2017

Å kjøpe: 437 NKr
Sommelier-vurdering: 89%

I løpet av de siste 20 årene har vinmakeren Tara Gomez stadig steget til ikonisk status i bransjen – hennes lidenskap og talent stikker dypt, og som en pioner i industrien for kvinner og andre urfolk, har innvirkningen Gomez har hatt (og fortsetter å ha) ) på den globale vinscenen er umåtelig. Kitá, som oversettes til “eiken i vår dal” på språket til Santa Ynez Chumas-stammen, er en bærekraftig vingård som produserer en rekke prisvinnende viner. Camp 4 Vineyard Grenache 2017, selv om det er vanskelig å passere, har en herlig kombinasjon av krydder, fuktig jord, kakao, kaffe, moden rød frukt og fioler som til tider grenser til salt. Når du handler etter denne flasken, sørg for å sjekke ut utvalget av viner fra Camins 2 Dreams, boutique-vingården Gomez grunnla sammen med sin kone og andre vinmaker Mireia Taribo i 2017. Se på vinmerker for flere detaljer, for de har mange flere deilige varianter.

10. Domaine Ghislaine Barthod, Les Bons Batons, 2018

Å kjøpe: 478 NKr
Sommelier-vurdering: 96%

Med nesten et århundre med vinproduksjon under beltet regnes Domaine Ghislaine Barthod som en legende i Chambol-Musigny-regionen i Burgunds Côte d’Or. Ghislaine Bartode, en protégé av husets grunnlegger og tidligere vinmaker Gaston Bartode (hennes far), har evnen til å få frem det reneste uttrykket til Pinot Noir-druene hans og åkrene de ble dyrket på. Les Bons Batons er en spesiell vin, hentet fra og oppkalt etter husets fornemme emballasje. Årgangene 2017 og 2018 er spesielt elsket av sommeliermiljøet. Og avlingene av beste rødvin 2021 venter fortsatt på sin tid og kan vise seg å bli like gode. Den er middels fyldig og utrolig jordnær i både smak og munnfølelse, og tilbyr slående mineralitet og strukturerte tanniner med hint av lyse kirsebær, bringebær og silkeaktige krydder som går over i en vakkert balansert, langvarig finish. Drikk den nå hvis du ønsker det, eller oppbevar denne flasken i kjelleren i opptil 10 år fra høsting.

9. Ventisquero, Pangea Syrah, 2014

Å kjøpe: 588 NKr
Sommelier-vurdering: 91%

For fans av Syrah og Shiraz er Chile et flott sted å utforske, og tilfører en ny dimensjon til druens personlighet utover det folk flest vet og elsker om de mer vanlige franske og australske variantene. Stopp ved Ventisqueros Pangea Syrah for eksemplarisk utsikt over Colchagua-dalen. Denne vinen har en dyp blekkaktig lilla farge med mye sort frukt på smak og aroma, fremhevet av noter av sort pepper, friske urter og mørk sjokolade.

“Mitt råd: Server denne vinen med stekt eller grillet lam for å fange oppmerksomheten til publikum. Dette vil virkelig sette denne varianten på listen over verdens beste rødvin.” – ekspert NorskCasinoSpot, Lars Hansen.

8. King Estate, Temperance Hill Pinot Noir, 2016

Å kjøpe: 696 NKr.
Sommelier-vurdering: 92%

King Estate er kjent for noen av de beste vinene i Den sørlige Willamette-dalen, og selv om denne vingården tilbyr et bredere utvalg av varianter enn de fleste i området, kan du aldri gå galt med en solid pinot noir rødvin (regionens krav på berømmelse). Temperance Hill 2016 er en spesiell tapping for King Estate ved at dens eponymous vingårdssted først ble tilgjengelig i løpet av denne årgangen etter å ha blitt ettertraktet i årevis av teamet av vinprodusenter – sitter i høyere høyde enn flertallet av Kings andre vingård blokker, Temperance Hill har vært bærekraftig oppdrettet siden 1999 og gir fantastisk komplekse, jordnære viner, som vist av denne pinot noir fra 2016. Tenk: notater av trøffel, vått skoggulv, kaffe, fiolett, roseblad, blåbær og kakao med lys, balanserende surhet og milde, men likevel faste tanniner. Og for å få en pinot noir anbefaling og velge den mest passende vinen for deg selv, anbefaler vi deg å besøke Solera-nettstedet.

7. Bodega Chacra, “Treinta y Dos” Pinot Noir, 2017

Å kjøpe: 997 NKr
Sommelier-vurdering: 97%

For Piero Incisa della Rocchetta forblir vin familievin – bestefaren til Mario Incisa della Rocchetta, mannen bak den ikoniske Super Tuscan Sassicaia, og nå oppfyller Piero sine egne vindrømmer ved å produsere gammeldags Pinot Noir i hjertet av Patagonia ved å bruke organisk og biodynamisk praksis. 2017 Bodega Chacras Treinta y Dos er en imponerende, enkel vingård som er svært aldringsverdig, men som absolutt kan holde seg i glasset etter en god dekantering. Du bør bestå pinot noir test for å føle skjønnheten til denne vinen. I denne Pinot kan du forvente en vakker blomsterfarge og merkbare toner av sorte og røde kirsebær, samt finstrukturerte tanniner og en tydelig saltholdighet.

6. Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, 2018

Å kjøpe: 1000 NKr (opprinnelig 1251 NKr)
Sommelier-vurdering: 94%

Châteauneuf-du-Pape-drikker, spesielt fans av biodynamisk vinproduksjonspraksis (denne produsenten var en av de første til å omfavne biodynamiske metoder tilbake på 1970-tallet da konseptet opprinnelig mainstreamed i Frankrike). Vintage Bocastel 2018 er en eksklusiv blanding av seks forskjellige Châteauneuf-du-Pape druer, hver vinifisert separat (i motsetning til samgjæret), og årets vin er en kjellerverdig klassiker. AOC som legger til appellen til et bord med dype mørke toner som:
cola;
solbær;
modne blåbær;
lakris;
malt pepper;
og plommer i sjokolade.

Dette er en av de beste pappvin 2022 du kan finne.

5. Pio Cesare, Barolo Ornato, 2017

Å kjøpe: 1495 NKr
Sommelier-vurdering: 92%

Det er alltid en tid og et sted for gode, dristige italienske viner – Barolo har lenge vært ansett som en av landets beste aktører, og den familieeide historiske produsenten Pio Cesare er kjent for å lage Piemontes beste vin den dag i dag. 2017 Ornato er spesielt interessant ved at det var den første tappingen på én vingård, sammen med den første årgangen fra 1985, og har fått et rykte som Pio Cesares kraftigste vin for sin intensitet og struktur. Som alle andre av sitt slag er denne Barolo laget av 100 % nebbiolo, men rikdommen og konsentrasjonen til Ornato gir den en spesiell appell. Hvis du kjøper i 2021, vil du ha dette i kjelleren i minst fire eller fem år. Og når du åpner den, vil den definitivt være den beste pappvin 2021 for deg.

4. Realm Cellars, The Bard, 2018

Å kjøpe: 1595 NKr
Sommelier-vurdering: 96%

California-verdenen av cabernet er enorm, men det er ikke vanskelig å finne en vingård eller flaske som skiller seg ut fra mengden. Realm Cellars har fått kultstatus de siste årene som en vinprodusent av førsteklasses kvalitet, administrert av vinprodusenten Benoit Touquette (innfødt fra Bordeaux) og mest kjent for sine enkeltvingårdsutgivelser, kreative samarbeid og eksklusive medlemsklubb. Touquette Bard-blandingen i Bordeaux-stil er et flott utgangspunkt for nykommere til vinene sine (og en godbit for bekjente), og 2018-årgangen er et flott år for Napa og North Coast AVA generelt – fenomenalt verdifullt. Dette er en stor og omsluttende vin med dype mørkerøde og svarte frukter, delikate blomster og utrolig kompleksitet, en kraftig cabernet-dominert energi, ideell for:
stekt kjøtt;
skog sopp;
skarpe oster;
fløtesaus;
og mye mer.

Du vil beholde 2018 Realm Cellars-barden i minst noen år, men hvis du vil låse den opp nå, velg 2011 eller eldre. Samtidig bør rødvin 2021 av denne sorten åpnes først etter 10 – 12 år.

3. Marqués de Murrieta, Castillo Ygay Gran Reserva, 2010

Å kjøpe: 2053 NKr
Sommelier-vurdering: 95%

Hvis du leter etter en virkelig unik Rioja rød spansk vin, sjekk ut en av regionens eldste og mest respekterte vingårder for et gjennomgående godt uttrykk for Nord-Spanias ikoniske blanding. Marqués de Murrietas 2010 Castillo Ygay Gran Reserva er en spesielt imponerende vin som består av Tempranillo- og Mazuelo-druesorter for prisvinnende Rioja på toppnivå, tradisjonell i sammensetning, men overraskende i smak og aroma. Den klassiske støvete, krydrede kvaliteten er alltid til stede blant toner av finurlig jordnær ost, tobakk, vanilje og dyp plomme med fine, men faste tanniner. Selv om denne vinen kan vare opptil tre eller fire tiår i kjelleren din, er det morsomt å åpne den akkurat nå og gir deg ungdommelig glede. Derfor, hvis du vil oppleve smaken av spansk rødvin, bør du prøve denne vinen.
Hvilke andre varianter av spanske viner er verdt å prøve?
Det er andre rødviner som også er verdt oppmerksomhet:
El Pugil DO Toro Pagos del Rey;
Pere&Fils Entrecote;
Rabo de Gala;
Carta Roja Pura Organic

2. Frescobaldi, Gorgona Rosso, 2018

Å kjøpe: 2562 NKr
Sommelier-vurdering: 89%

Historien bak denne fantastiske røde blandingen av Frescobaldi, et ikonisk navn i italienske viner, er like overbevisende som innholdet i flasken. Den lille øya Gorgona er en straffekoloni utenfor kysten av Livorno, og produksjon av vin av fengslede innbyggere er et unikt sosialt reformprosjekt designet for å forberede deltakerne på suksess i omverdenen ved å lære bort verdifulle ferdigheter, betale en lønn til å leve av tilsvarende Frescobaldi ansatte, og øke den generelle moralen, blant andre fordeler. Ikke bare kommer denne operasjonen verden til gode – Gorgons tilbakefallsprosent er svimlende lav – men selve vinen rangerer blant de beste rødvine i Italia. Den amforalagrede rødvinen Gorgon Rosso er en blanding av druer Sangiovese og Vermentino Nero og har en rik bukett av middelhavsflora og rike krydder, samt en kompleks, fløyelsmyk smak som fører til en lang, vulkansk ettersmak.

1. Penfolds, Quantum Bin 98 Cabernet Sauvignon, 2018

Å kjøpe: 6979 NKr
Sommelier-vurdering: 95%

Denne vinen er ikke en verdens dyreste vin. Dette er imidlertid den dyreste vinen på listen vår. For seriøse samlere er det verdt hver eneste krone å investere i Penfolds Quantum Bin 98 Cabernet Sauvignon (og hvert år man venter på at den skal åpne). Det er det reneste og mest essensielle uttrykket for vingårdens kritikerroste signaturstil. En blanding av druer høstet fra australske Cabernet Sauvignon-vinstokker plantet i Napa-dalen og en liten prosentandel av gamle australske Shiraz-vinstokker, 2018 Quantum-årgangen har en ubestridelig tilstedeværelse og intensitet. Før du drikker, bør denne vinen oppbevares i kjelleren i minst fem år.

Denne vinen er ganske dyr, så ikke alle har råd til den. Men hvis du ønsker å bli med i gourmetsamfunnet som liker å tilbringe kveldene med denne typen vin, anbefaler vi deg å prøve å tjene penger på det. Dette kan gjøres på mange måter, en av de mest effektive er å spille på nettcasinoer. Det viktigste er å velge en pålitelig operatør, og lære det grunnleggende om spill før du spiller for penger. Derfor anbefaler vi deg å besøke NorskCasinoSpot-ressursen, hvor du finner kvalitets nettcasino og gratis spilleautomater å utforske.

Avslutning

Det er disse variantene som ifølge sommelieren er blant verdens beste rødvin. Vi anbefaler alle å prøve smaken av disse variantene før det blir for få av dem og prisen på dem ikke har skutt i været. På listen vår var det plass til både rimelige varianter og dyre varianter av vin, for ekte kjennere og samlere. Derfor er vi sikre på at du vil ha mye å velge mellom. Vi håper du liker smaken av disse vinene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.