10 Topp Sparetips for ferien i Spania

Beste sparetips for ferien i Spania. Planlegger du tur til Spania i ferien? Spania er et drømmereisemål for mange nordmenn, men det betyr ikke at du trenger å bruke en formue for å ha en fantastisk opplevelse. Før du bestiller turen, bør du vurdere disse sparetipsene for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av pengene uten å gå glipp noe av de unike øyeblikkene Spania har å tilby.

Innen du bestiller fly, hotell, flyplasstransport eller leiebil, burde du sjekke om du har medlemsfordeler eller fordelskort gjennom din jobb, klubblag eller lignende. Mange tilbyr ekslusive medlemsfordeler, og rabatter som kommer godt med når familien skal på ferie til Spania.

Et godt eksempel på et slikt fordelskort er Cashback. Med Cashback Appen, får du penger igjen av det du bruker på fly, hotell, leiebil, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis og er en del av verdens største handelsnettverk, og kan brukes i Norge og i Spania, samt 45 andre land i hele verden. Du kan lese mer om fordelskortet Cashback her

Ved å bestille din reise gjennom leverandører som tilbyr medlemsfordeler og rabatter, vil man kunne spare tusenvis av kroner. Da kan du heller bruke pengene du sparer, på flere aktiviteter og opplevelser for hele familien.

10 gode sparetips for ferien i Spania

Etter at du har bestilt dine reiser med medlemsfordeler og rabatter, er det mange gode sparetips som kan brukes når man ankommer Spania. Her er 10 topp sparetips for ferien i Spania:

Sparetips 1: Ta ut penger fra minibanken

Mange reisende veksler norske kroner til euro på flyplassen innen de drar. Du vil imidlertid sannsynligvis betale høyere priser på disse børsene enn tradisjonelle minibanker. Hvis du har et kort som fungerer i utenlandske minibanker (de fleste gjør men snakk med banken din hvis du er i tvil), kan du spare deg ganske mye.

Sparetips 2: Gratis museumsdager

Mange museer og severdigheter har dager hvor inngang er gratis. For eksempel tilbyr det katalanske nasjonalmuseet og Picasso-museet gratis inngang den første søndagen i hver måned. I tillegg tilbyr mange museer gratis adgang 18. mai til feiring av den Internationale Museum`s dagen.

Sparetips 3: Nyt parkene og strendene

Noen av de største attraksjonene kan nytes uten kostnad. Ta deg tid til å utforske byen, offentlige parker og strender. Tilbring tid i det historiske sentrum og opplev kulturen ved å vandre rundt i bygatene.

Sparetips 4: Bestill “Meny del Dia”

“Menu del Dia” er dagens meny eller spansk lunsjmeny. Ofte er måltider tilgjengelig til sanne prute priser. Ved å fokusere på daglige spesialtilbud, kan du spare penger i forhold til tradisjonelle menytilbud. Opplev det spanske kjøkken og matlagingen i den valgte byen, og ha et lite kulinarisk eventyr underveis. Mange lokale spanske restauranter vil tilby en meny del Dia som består av en forrett (Primer Plato), hovedrett (Segundo Plato) og dessert, alt for en pris. På noen restauranter vil du kunne velge kaffe i stedet for en dessert, men dette vil avhenge av restauranten.

Gjennomsnittlig pris for en Meny del Dia er rundt 9,00 Euro, men det er ikke uvanlig å se dem gå for rundt 7,00 Euro eller mindre! Så hold øynene åpne for en av Spanias best bevarte hemmeligheter.

Sparetips 5: Piknik i parken

Mange offentlige parker er gode steder for en romantisk piknik, eller tilbringe noen timer med familien i naturen. Ta med litt snacks, din egen øl eller vin og finn et fint sted. På de fleste offentlige steder i Spania er drikking enten tillatt eller i det minste tolerert og vanligvis ikke straffet etter lov – selv om det er best å se hva lokalbefolkningen gjør. Du kan enkelt tilbringe en ettermiddag bare ved å nyte været og naturen.

Sparetips 6: Bestill overnatting tidlig

Hvis du har bestemt deg for en delta på en begivenhet, som Fiesta de San Fermin i Pamplona eller Fallas i Valencia, så bestiller du overnattingsstedene så tidlig som mulig. Jo lenger du bestiller ditt opphold i forkant, desto mindre betaler du vanligvis. Ved å bestille på forhånd, får du også flere alternativer. Jo nærmere begivenhetsdatoen, desto mer sannsynlig vil ditt første valg allerede være fullt.

Sparetips 7: Kjøp et Multi Pass ved bruk av offentlig transport

Hvis du besøker en storby som Madrid, Barcelona, Valencia eller Sevilla, kan det være verdt å kjøpe en multi-billett som tillater ubegrenset bruk eller flere turer med en billett. Disse tilbys vanligvis til reduserte priser sammenlignet med enveis billetter.

Sparetips 8: Bo på hostaler og herberger i Spania

Hostaler er forskjellige fra herberger, til tross for at ordene ser veldig like ut. Hostaler (med en “a”) er en spesiell type familiedrevet losji som bare finnes i Spania og Latin Amerika. De tilbyr private rom eller leiligheter, noen ganger forbundet med en bar eller restaurant, og prisene er opptil 50% lavere enn tilsvarende hoteller. Hostaler er vurdert på et 1 til 3-stjerners system, og de har en tendens til å gi en mer personlig service. Du kan også søke etter hostals på nettsteder som Orbitz eller Priceline.

Sparetips 9: Gi lite tips

Spania har forskjellige skikker og forventninger til tips enn hva vi har i Norge, og hvis du er klar over dette faktum, kan kostnaden for et måltid eller en taxi-tur ende opp lavere enn du forventer. Spanjoler tipser bare minimalt i de fleste restauranter og barer, avrunding av regningen opp til nærmeste euro i stedet for å forlate en prosentandel av kostnaden. Servitører på spanske restauranter jobber for lønn, og stoler ikke på tips som en betydelig del av inntektene sine.

Sparetips 10: Spør personalet for deres personlige favoritter

Ikke bare spør personalet på hotellet for deres anbefalinger, faktisk spør dem hvor de liker å gå ut etter jobb. Hvor går de for et familiemåltid eller å møte en venn for kaffe i helgen? Du vil bli kjent med området langt bedre, og sjansene er at disse stedene er billigere, og gi vil deg en mer autentisk smak av Spania. Spis og drikk med lokalbefolkningen ved å søke etter de lokale godbitene og unngå steder som brister i sømmen med turister!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *