10 Topp Golfbaner på Costa Blanca

Topp Golfbaner på Costa Blanca. Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra hele Europa, og ikke minst for oss skandinavere. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”. Klimaet er kanskje viktigste årsaken til at golfere fra store deler av verden strømmer til Costa Blanca for å spille golf året rundt.

Spania betraktes i dag som en av verdens fremste golfdestinasjoner, og for mange er dette favorittlandet. Akseptabelt prisniva, gode baner og ikke minst velutbygd infastruktur betyr mye. På Costa Blanca finnes det flest golfbaner i området rundt Alicante. Hele tretten av dem er bygd i en omkrets på bare noen få mil.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Golfbanene på Costa Blanca er ikke bare kjent for sin kvalitet, men også for service og infrastruktur. Det er et stort utvalg av restauranter og overnattingssteder rundt golfbaneanleggene, i tillegg til andre tilbud som gir gode muligheter for avslapping. Golfbanene ligger så nær hverandre at under et opphold her kan golfentusiaster variere mellom baner med havutsikt og golfanlegg mellom spektakulære fjell og daler. Vanskelighetsgraden varierer og inkluderer øvingsområder for nybegynnere, så vel som utfordrende hull for drevne golfspillere. Klimaet er kanskje viktigste årsaken til at golfere fra store deler av verden strømmer til Alicante for å spille golf året rundt.

Video Golfbaner Costa BlancaKvaliteten på golfbanene her på Costa Blanca i januar er på linje med det vi opplever på det ypperste om sommeren i Norge. Selv om flere baner har vintergress, er greenene helt nydelige. Hvert år kommer det en halv million mennesker til Costa Blanca for å spille golf, og tallet er økenede. Derfor forventes det at antall golfbaner langs kysten vil fortsette å stige i enda noen år, og at Costa Blanca befester sin posisjon som et av de mest attraktive europeiske golfstedene. Her tar vi for oss de best golfbanene på Costa Blanca.

Golfbaner Costa Blanca

1. La Sella golfbane Denia

La Sella golfbane Denia
Den 27 hull golfbanen La Sella støtter opp til hotellet og er kun ca. 2 minutters gåavstand. Banen er designet av José María Olazabal og omgitt av Middelhavets natur. Banen er spillbar hele året rundt.
Golfbanen byr på et klubhus med restaurant, Pro Shop, driving range, Golf Academy, Putting Green, Pitching Green, Bunker, Caddies og buggies og service av golfudstyr.

2. Ifach golfbane Moraira

Ifach golfbane Moraira
Ifach golfbane ligger i Moraira på en herregård. Den utfordrende golfbanen gir deg en fantastisk utsikt over havet og fjellene. Det er en ni hulls bane, og selv om den er relativt kort, gjør det okkuperte terrenget og de smale fairwayene den vanskelig og underholdende å gjennomføre.3. Real de Faula golfbane Benidorm

Real de Faula golfbane Benidorm
GolfBanen som er tegnet av den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus, er intet mindre enn fantastisk. Fra gul tee er banen 5 968 meter, åpen, men utfordrende. Massevis av bunkere rundt greenene som er store, raske og ondulerte.

4. Bonalba golfbane Alicante

Bonalba golfbane Alicante
Bonalba frister spillerne med flott natur og en utsikt for den som har tid til å nyte slikt. Ikke langt fra Alicante by og San Juan møter den spillerne med utfordringer i form av et komplisert design, strategisk plasserte vannhindre, bunkere og vriene greens. Banen er som de fleste andre en par 72. Banen har vært vertsbane for mange internasjonale konkurranser, og har et besøk på over 60.000 spillere årlig. Banen er åpen hele året mellom 0800 og 2200 og en 18-hulls koster deg 55 euro for en ordinær greenfee på 18 hull. Prisen for 9 hull er 30 euro

5. Alicante golfbane

Alicante golfbane Costa Blanca
En vanskelig golfbane designet av den avdøde Seve Ballesteros. Den har fem store innsjøer å unngå så vel som store trær, men også lange fairways.

6. Alenda golfbane Alicante

Alenda golfbane Alicante
Ved foten av Sierra de Aguilas finner vil Alenda Golfklubb med sin 18-hulls bane, par 72, liggende på et flott terreng. Dette er en variert bane med mange utfordringer. Man må holde tunga rett i munnen for å finne den riktige linjen mot greenene. Designeren Roland Favrat hadde denne banen klar i 1999. Det denne banen ikke har av distanser mellom tee og green, tar den igjen i høy vanskelighetsgrad. De første ni hullene har medium lengde på brede fairways, og krever nøyaktighet framfor styrke. De siste ni krever en høy grad av konsentrasjon, og særlig krevende er hull nr 16 og 18.

7. El Plantio golfbane Alicante

El Plantio golfbane Alicante
Golfere kan prøve seg på den 18-hulls mesterskapsbane eller ni-hulls bane, noe som gjør den egnet for alle nivåer. Hele familien kan nyte en runde golf som det er egnet for alle aldre og ferdigheter.

8. La Finca Algorfa

La Finca Algorfa Costa Blanca
La Finca mellom Torrevieja og Alicante ble åpnet i 2002 og har på rekordtid blitt veldig populær. Dette er ingen medlemsbane, så har man bestått den teoretiske prøven og fått grønt kort, er det bare å ta med golfbagen og bestille spilletid.

9. Las Colinas golfbane Campoamor

Las Colinas golfbane Costa Blanca
Golfbanen er spesielt designet for å passe alle handicap. Golfere kan nyte en ideell beliggenhet i en dal mellom fantastiske fjell. Det er omgitt av skog med flott utsikt over Middelhavet og Mar Menor.

10. Villamartin golfbane Torrevieja

Villamartin golfbane Torrevieja
Paul Putman utviklet denne golfbanen i et kupert terreng, noe som betyr en fantastisk utsikt, men også en stor vanskelighets grad. Golfbanen er omgitt av mange trær og raviner som ytterligere vil teste dine golfferdigheter. Det er løyper over hele golfbanen for å gjøre spillet enda mer interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.