Xocolatíssima 2012


Torsdag 9.august startet årets Xocolatíssima i Villajoyosa. Xocolatíssima er en liten feiring av det gastronomiske som byen Villajoyosa er kjent for, nemlig sjokolade.

I år vil det blant annet bli vinsmaking, frossen sjokolade yoghurt og tapas tilberedt med sjokolade

Festivalen startet i går med prøvesmaking av yoghurt is dekket med sjokolade fra de tre sjokolade merkene som er med på festivalen, Valor, Clavileño y Chocolates Pérez. Prøvesmakingen fant sted i isbaren Sabors i Colors.

Det var også «El cacau A Taula» på markedet. Her fikk en smake tapas med sjokolade som en av ingrediensene. Det kostet 1 euro pr. tapas.

I dag (fredag 10.august) kl.10.30 og 17.00 er det La «Ruta del Chocolate» her blir det omvisning i det tre tre sjokolade selskapene i La Vila; Clavileno, Verdi og Perez. For å være med her må en registrere seg på turistkontoret i Villajoyosa (966 851 371), da det er en begrensning på 300 personer. Avgang fra buss holdeplassen ved Avda. del País Valencia.

I dag er det også er det flere planlagte aktiviteter. En av dem er den populære la chocolatada. Da møter gjerne 4000 mennesker opp i gamlebyen, og 500 liter sjokolade lagd av fabrikkene Valor, Clavileño og Pérez blir konsumert. La chocolatada starter kl. 19.00 på tre forkjellige steder i Casco Antiguo (Gamlebyen): Plaza les Moreres; Mirador del Riu, og Plaza Sant Pere.

I kveld kl 21.30 vises filmen «chocolat» på stranden i Villajoyosa. Her blir det også vist sandskulpturer med temaet.

Så er du glad i sjokolade så ta turen til Villajoyosa i dag!


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler