Spansk skipsverft bygger for norsk skipsfart

Søvtrans Holding, med hovedkontor i Ålesund, er verdens største brønnbåtselskap for transport av laks og ørret. En pressemelding fra selskapet viser at nye båter skal bygges ved Zamakona verftet i Bilbao. I første omgang skal verftet levere båten Ronja Polaris i juni i år.

Tekst: Bente Puig

Deretter skal det bygges to skip til med levering helnholdsvis i andre halvår av 2014 og første halvår av 2015. Prislappen er 250 millioner kroner per fartøy.

-Vi opplever en stadig økende ubalanse i markedet for brønnbåttjenester. Kombinasjonen av nye konsesjoner, en videre konsolidering blant oppdrettsselskapene, og stadig strengere krav til oppdrettsnæringen, har resultert i høy etterspørsel etter moderne tonnasje.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Nybyggingen er et direkte svar på denne utviklingen, og de to opsjonene er viktige ledd i selskapets strategi for fornyelse og utvidelse av flåten, sier administrerende direktør Roger Halsebakk til Sunnmøringen.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler