Spansk løper hylles for god sportsånd

Den spanske løperen Iván Fernández Anaya fikk heltestatus da han trosset gull til fordel for sølv. Videoen av den 24 år gamle løperens gode sports moral slår nesten alle rekorder på nett.

Tekst: Bente Puig

I desember i fjor deltok han i et terrengløp i den spanske byen Burlada. Rett før målstreken lå han rett bak den kenyanske OL-bronsevinneren på 3000 meter Abel Mutai, men ti meter før streken stoppet Mutai overraskende opp i den tro at han hadde passert mål. Den spanske løperen hadde fri løype og kunne gjerne ha løpt seg til gull, men han valgte å stoppe opp for å gestikulere at det fortsatt var noen meter til mål. Mutai ble obs på egen bom, og løp over målstreken med Anaya som en god nummer to.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

– Jeg fortjente ikke å vinne. Jeg gjorde bare det jeg måtte gjøre. Det var han som var den rette vinneren, sier Anaya i en kommentar til den spanske avisen El Pais.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler