Søvngjengeri en alvorlig sykdom

Å gå i søvne kan medføre voldelige episoder med selvskader og skader på andre. Studier viser at søvngjengeri (somnambulisme) også medfører psykiske helseskader som søvnproblemer, forlenget nattesøvn og psykiske problemer.

Tekst: Melissa Thelwall

– Vi ser større hyppighet av tretthet, slapphet, insomnia, depresjon og angst hos pasienter som lider av somnambulisme, uttaler Yves Dauvilliers, direktør ved søvnlaboratoriet ved sykehuset i Montpellier (Frankrike), i rapporten har har utarbeidet. Han mener at somnambulisme blant voksne kan regnes som en sykdom som bør tas på alvor. Undersøkelsen Dauvilliers utførte på 200 pasienter viser at 22,8% av de som lider av somambulisme har slike episoder
hver natt, mens 43,5% har det hver uke. Studien viste også at 58% har voldelig adferd når de går i søvne. I 17% av tilfellene gjaldt det vold mot parter, hvorav de vanligste skadene var blåmerker, neseblødning og benbrudd. En av deltakerne meldte om benbrudd og kraniebrudd da han i søvne hadde hoppet ut av soveromsvinduet i 3. etasje.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Somnambulisme er en søvnforstyrrelse som rammer 4% av den voksne befolkningen. Når de sover er hjernen delvis våken, noe som gir rom for kompleks adferd med total ubevissthet. Eksperter mener at sykdom-men har en sammenheng med stress og sterke følelsemessige positive følelser (overlykkelighet), lite søvn, hardt nattarbeid og i noen tilfeller bruk av narkotika og alkohol.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler