Skoleverket 30 år tilbake i Spania

Fra høsten av blir det færre lærere pr. elev som følge av nye kutt i statsbudsjettet i Spania.
>
Tekst: Tom Bjørnø

Undervisningsminister, José Ignacio Wert, har gitt sine retningslinjer til regionene som et resultat av innsparingene på budsjettet. I disse heter det at antall elever i hver klasse skal økes med 20 prosent. Større klasser, færre lærere pr elev. Lærerne må også jobbe mer, antall timer skal økes til 25 timer i klasserommet på grunnnivå og 20 timer på videregående. Formålet med tiltakene er å spare 3 milliarder euro på et år.

Han gjorde det klart at det ikke var mer penger eller ressurser å hente. Dersom en lærer skulle bli syk, må skolen ordne dette på egen hånd. Han ønsket også å kutte ned på bruken av ufaglærte lærere.

Fagforeningene har reagert svært negativt, og sier dette vil føre det spanske skoleverket 30 år tilbake i tid, da klasserommene også var overfylte. Tiltakene skal gjelde fra neste høst.Denne artikkelen er tidligere publisert på nettsidene til Aktuelt Spania i 2012.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler