Skogsbær mot hukommelsestap

Forskere ved Brigham and Women´s Hospital i Boston, USA, mener at et høyt inntak av skogsbær holder den mentale helsen vedlike og forebygger blant annet hukommelsestap.

Tekst: Bente Puig

121 000 kvinnelige sykepleiere i alderen 30 til 55 år ble undersøkt i forbindelse med studien, og resultatene viste at et høyt inntak av skogsbær utsatte den kognitive foreldelsen med 2,5 år. Dette skal være grunnet bærenes rike innhold av antioksydanter og antiinfl ammatoriske stoffer.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Det er omfattende studier som er gjennomført. De startet allerede i 1976, der sykepleierne fyllte ut spørreskjemaer vedrørende egen helse og livsstil. Deretter har de gjennomgått samme spørreskjemaer hvert fjerde år. I perioden 1995 til 2001 har kvinnene over 70 år gjennomgått hukommelsestest hvert andre år.

Resultatene viser nå at kvinnene som spiste to eller flere porsjoner skogsbær i uken, i hovedsak jordbær og blåbær, hadde redusert hukommelsestap med 2,5 år sammenlignet med de som ikke spiste mye skogsbær.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler