Skikk og bruk på Galla

Skikk og bruk reglene er fortsatt gjeldende, men det er ikke alltid at man vet hva som er rett og galt i de forskjellige sammenhenger. Vet du for eksempel hva som er korrekt antrekk til galla?

TEKST: EDN A SOMERSET

Galla er den aller høyeste selskapsformen og for de fleste en sjelden selskapelighet, men så hender det jo da av og til at man blir bedt på gallamiddag, ball eller bankett.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Når kleskoden er kjole og hvitt er det underforstått at det dreier seg om galla, og da er det gallakjolen som gjelder. For menn er det alltid ganske enkelt. De har sine dresser å velge mellom. Og holder de seg til brune sko før klokken atten, og sorte sko etter klokken atten, så er de ganske trygge. Men for kvinner er det et hav av regler.

Er du invitert til gallamiddag, så er det visse regler som gjelder. Kjolen skal være lang. Her stiller man ikke i bukser eller coctailkjoler. Kjolen skal heller ikke være sort. Stoffet skal være “ekslu- sivt” og gjerne med broderier. Er kjolen veldig utringet skal man bære et sjal.

Hansker hører gjerne også med, men er ikke nødvendig. Etter klassisk etikette heter det at jo dypere utringning desto lengre hansker. Dersom du bærer hansker skal imidlertid disse tas av under middagen, men du kan trygt ha dem på under dans og håndhilsing. Klokke skal oppbevares i vesken.

Når det gjelder sko, skal disse helst være lukket. De skal være mørkere enn kjolen og gjerne stilettheler. Fotformsko eller flate sko har ingenting å gjøre på en galla!
Ta på deg finstasen og nyt kvelden!


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler