Seks år med prikksystem


Tekst: Bente Puig

1. juli 2006 ble prikksystemet på førerkort innført i Spania. I løpet av disse seks årene er antall dødsulykker nesten halvert, og billistene har generelt endret sin kjørestil til det bedre. I 2011 mistet 1338 personer livet på spanske hovedveier, mens tallet var 2601 i 2006.

I dag er det 26 millioner billister i Spania. Fem millioner har i løpet av disse seks årene mistet én eller flere prikker. Halvparten av disse har vært for fartsovertredelse. Totalt er det trukket 21 millioner prikker, og utstedt 7 millioner bøter siden 1. juli 2006.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler