Russisk hvitvasking i Benidorm med penger fra kypriotiske banker

Den spanske bank advarer skattemyndighetene om mulig korrupsjon og hvitvasking av penger blant russiske investorer i Valencia-regionen, og da spesielt i Calpe og Benidorm.

Tekst: Bente Puig

Pengene skal ha kommet via bank-transaksjoner fra kypriotiske banker i perioden fra begynnelsen av 2010 og frem til nå. Fra 1. januar 2010 er det overført 5 millioner euro fra kypriotiske banker til spanske banker, mellom konti tilhørende russiske borgere. Formålet med pengene var store investeringer i bolig. Rundt 100 eiendomsmeglere i provinsen (ifølge TVE) selger boliger til russiske borgere.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Den spanske bank skal ha avslått halvparten av overføringene, og det er disse avslåtte overføringene som nå etterforskes av antikorrupsjon. I perioden 1. januar 2010 til 31. desember 2012, kjøpte russiske investorer 6297 boliger i Valenciaregionen for en gjennomsnitts pris på 200 000 euro. Tilsammen ble det solgt boliger til russerne for 1,3 milliarder euro, viser tall fra eiendoms-meglerforeningen i Valencia.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler